PRVA HNL - 11. KOLO

Dinamo kroz Osijek po starom običaju

16.10.2010 u 21:39

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 11. kola T-Com Prve HNL Dinamo je pobijedio kao gost u Osijeku sa 3:1. Sudac Svilokos dva je puta pokazao na bijelu točku

Dinamo je u Osijeku nastavio tradiciju, a to znači - pobijedio. Naime, u 28. ogledu Osijeka i Dinama u Gradskom vrtu, Dinamo je upisao 17. pobjedu. Doduše, ovog puta ne baš lagano i uvjerljivo kako je znalo biti, jer Karačićeva je momčad i prva došla u vodstvo, a nakon rezultatskog zaostatka opasno prijetila Kelavi.

Dvoboj u Osijeku počeo je zanimljivo, a pogoci su počeli padati vrlo rano. Nakon jednog ubačaja s lijeve strane, Šime Vrsaljko nije stigao pomaknuti ruku te ga je lopta pogodila, a sudac Svilokos opravdano je pokazao na bijelu točku. Preciznim udarcem Vedran Nikšić donio je prednost domaćinima.

Bio je to signal Dinamu da žustrije krene prema Kardumu, a prigodu za izjednačenje u devetoj minuti imao je Milan Badelj. No njegov je udarac otišao visoko preko gola. Do izjednačenja je prošlo još pet minuta, a stiglo je na gotovo identičan način kao i vodstvo Osijeka. Šorša je igrao rukom nakon ubačaja Cufrea, a Sammir je bio smiren i točan za 1:1.

Gosti iz Zagreba, koji su relativno lako stigli do izjednačenja, u istom su ritmu nastavili, a već u 24. minuti svoju su igru okrunili golom. Nakon ubačaja s desne strane, lopta je stigla do Badelja, Smoje je uspio blokirati njegov prvi pokušaj, ali i vratiti loptu do Dinamovog igrača, što je Badelj ovog puta iskoristio i volejom pogodio za 2:1. Naravno, s tim vodstvom gosti su se zadovoljili i pomalo počeli razmišljati o sljedećem ispitu koji ih čeka u četvrtak kada im u goste dolazi Club Brugge.

Na njihovu sreću, Osijek to nije uspio kazniti, iako je u drugom dijelu imao nekoliko prigoda. Prvenstveno se to odnosi na Lukačevića, čiji je slobodnjak u 68. minuti jedva zaustavio Kelava. Osam minuta kasnije novu prigodu imao je Nikšić, ali u posljednji je čas ispred njega intervenirao Bišćan. Još su Osječani imali nekoliko poluprigoda, prije svih Pavličić, ali sve su ostale neiskorištene. Naravno, kada se one ne iskoriste stigne kazna, a potvrdili su to Sammir i Beqiraj u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, kada je crnogorski reprezentativac pogodio za konačnih 1:3. I novo Dinamovo preuzimanje vrha prvoligaške tablice.