TEŠKO, ALI SLATKO

Vukušić u trećoj minuti za tri boda Hajduka

16.10.2010 u 19:40

Bionic
Reading

Devetim ovosezonskim pogotkom Ante Vukušića, Hajduk je stigao do pobjede nad Slavenom Belupom i nova tri boda

Nakon dvotjedne stanke zbog reprezentativnih obveza, u kojoj je trener Stanko Poklepović tvrdio da mu ona baš i nije dobrodošla, Hajduk je ipak nastavio s pobjedama. Doduše, prema prikazanom u subotu protiv Slavena Belupa, te su Poklepovićeve riječi dobile i potvrdu jer 'bili' nisu odigrali ništa specijalno.

Ipak, za njih je najvažnije da su pobijedili i osvojili tri unaprijed upisana boda. Međutim, već u drugoj minuti gosti su mogli povesti jer Gregurina je bio u dobroj prilici, a gol domaćih spašavao je Subašić. I dok su se gledatelji oporavljali od šoka, uslijedila je brza kontra koju je povukao Bulku te dubinskom loptom proigrao Vukušića. Njemu, baš kao i protiv Anderlechta nije bilo teško matirati suparničkog vratara za rano vodstvo Hajduka.

I umjesto da na krilima tog gola pokušaju osigurati pobjedu već na samom startu utakmice, domaćini su stali. To jest, gosti iz Koprivnice su zagospodarili terenom, često prijetivši Subašiću. A najčešće je to radio Poljak, kojem je Subašić u dva navrata vadio loptu iz mreže. Pokušavao je i Tepurić, potom i Milardović, ali Subašić je u tom trenutku bio najjača Hajdukova karika.

U drugom dijelu Špacina je momčad ipak shvatila da mora nešto pružiti svojim navijačima, ali i uplašiti Zenit, pa je Hajduk bio za nijansu bolji i opasniji. Najopasniju prijetnju Rodić je primio od Ibričića u 68. minuti, a priliku da poveća rezultat imao je i Vukušić u 71. minuti. No rezultat se nije mijenjao pa je Hajduk prezueo vrh tablice, barem do kraja Dinamove utakmice u Osijeku.

Hajduk - Slaven Belupo 1:0

1:0 Vukušić (3')