11. KOLO PRVE HNL

Šibenik bolji od Splita, Varaždin šokirao 'lokose'

16.10.2010 u 18:14

Bionic
Reading

U subotu popodne igrale su se četiri utakmice 11. kola T-Com Prve HNL. Šibenik je zaustavio Split nakon četiri uzastopne pobjede. Cibalia je sa 3:0 bila bolja od 'dragovoljca', a Varaždin je gubio pa preokrenuo protiv Lokomitive; golove jedino nisu vidjeli gledatelji u Puli gdje je gostovala Rijeka

Tri smo trenerska debija imali u subotu poodne, a samo je Zoran Vulić uspio osvojiti jedan bod. Ljupko Petrović na klupi Lokomotive i Ivan Pudar na klupi Hrvatskog dragovoljca ubilježili su poraze, što znaći da neće po dobrome pamtiti prve nastupe sa svojim (novim) momčadima.

Vulić je na Verudi s Istorm dočekao Rijeku i prema prikazanom na terenu može žaliti što su gosti na Kantridu ponijeli jedan bod. U prvom su poluvremenu velike prigode imali Alimi i Kovačević, potom u nastavku i Šehić, ali domaćini su od 65. minute igrali s igračem manje. No, i u takvom stanju uspjeli su zatresti vratnicu Lisjakova gola. Gosti su imali tek dvije prigode, ali crnogorski se reprezentativac Radomir Đalović nije proslavio te je rezultat ostao 0:0.

Nakon četiri uzastopne pobjede i samo tri primljena gola u devet utakmica, Split je na Šubićevcu doživio rezultatsku katastrofu. I to u samo 20 minuta. Naime, prvi su gol primili u 70. minuti, kada je na ubačaj Bačelića Kartelo glavom matirao Vukovića. No, još veći šok stigao je u samoj završnici, u kojoj je Lokica na teren poslao mladog Jelića, a ovaj mu se odužio s dva lijepa gola. Prvo je u 87. pratio ubačaj Jakoliša, a potom je u 89. minuti pratio i ubačaj Georgijevskog, što je Šibenčanima donijelo i drugu uzastopnu pobjedu, s kojom bi se momčad sa Šubićevca mogla 'osokloiti' i krenuti prema gornjem dijelu ljestvice.

Varaždinci, koji su tijekom tjedna pokušavali izvući pošteno zarađene plaće, u Zagreb su stigli kao 'otpisani'. No iako su gubili od 23. minute kada je Nino Bule zabio za Lokomotivu, klinci iz Varaždina, predvođeni velikim profesionalcem Davorom Vugrinecom, u nastavku su zaigrali kao preporođeni. Pokretač preokreta bio je Filip Škvorc, koji je zabio u 62. minuti. Potom su Vugrinec i Sačer mogli povećati vodstvo, ali potpuni preokret pao je na leđa Škvorca koji je zabio još jednom u 78. minuti.


Najlakši posao imala je Cibalia, kojoj je u goste stigao Hrvatski dragovoljac. Vinkovčanima je na ruku išao i rezultat jer već su se u 12. minuti preko Prgometa riješili pritiska. Gosti su u prvih desetak minuta bili bolji, čak su i zaprijetili preko Frljužeca, ali nakon primljenog gola su 'puknuli'. Naravno, s takvim kapitalom, koji su u drugom dijelu povećali Kresinger, glavom, nakon ubačaja Čuljka, i Bartolović, Cibalia je bez problema stigla do tri nova boda.

Parovi 11. kola T-Com Prve HNL

Istra 1961 - Rijeka 0:0
Cibalia - Hrvatski dragovoljac 3:0
Šibenik - Split 3:0
Lokomotiva - Varaždin 1:2

U petak:
Inter - Zadar 1:0
Zagreb - Karlovac 1:2