OTVORENO DEVETO KOLO

Split opet na vrhu, Inter prošao Šibenik

25.09.2010 u 18:29

Bionic
Reading

U prvom od tri večerašnja termina u kojima će se igrati deveto kolo T-Com Prve HNL odigrana su tri dvoboja u kojima su velik dio plijena odnijeli gosti

Istra je prolaskom u drugo kolo Kupa sanirala duboke rane iz prvenstva, ali novi domaći poraz vratio je čemer u redove pulskog prvoligaša. U goste im je došlo najugodnije iznenađenje HNL-a proteklih godina, momčad Splita koja je dokazala da nimalo slučajno nije pri vrhu ljestvice. Splićani se diče najuspješnijom obranom lige (primaju samo 0.33 gola po utakmici) i najčešće im je jedan gol dovoljan za uzimanje punog plijena.

Ključni trenutak došao je u 23. minuti kada je mladi stoper Milović zabio i do kraja dvoboja mreže se nisu tresle. S nova tri boda Split ih je skupio ukupno 19 i privremeno preskočio Dinamo i Hajduk koji svoje dvoboje počinju u 18 sati.

Uspješan u gostima je bio i zaprešički Inter koji je, također sa 1:0, na Šubićevcu svladao Šibenik. Gol za pobjedu postigao je Arber Abilailaj u 62. minuti pa je Inter upisao drugu uzastopnu pobjedu i priključak sredini ljestvice.

Najraskošniju utakmicu vidjeli su gledatelji u osječkom Gradskom vrtu. Osijek je nakon pola sata igre protiv Zadra imao vodstvo od 2:0 golovima Jugovića i Miličevića i činilo se da će lako upisati puni plijen. Ipak, mladi reprezentativac Santini uoči odmora je smanjio rezultat, a Zadrani su u 77. minuti preko Puljića i izjednačili. Ipak, Karačićeva momčad je smogla snage za završni udarac i pogotkom Nikšića osam minuta prije kraja došla do očekivane pobjede.

REZULTATI:

Šibenik – Inter 0:1
Istra – Split 0:1
Osijek – Zadar 3:2