NEMA MIRA NA POLJUDU

Svi traže lovu od Hajduka

23.09.2010 u 11:50

Bionic
Reading

Pred Hajdukovom pravnom službom puno je posla i puno prijetnji neugodnim raspletima po 'bile'. Novac potražuju sinjski Junak, NK Šibenik, HNS, Baka Slišković, a zagrebački Dinamo k tomu još želi oteti 'bilog tića' Marka Grgića

Ma koliko rezultatima i igrom Hajduk uveseljavao svoje navijače i stvarao dobro ozračje unutar Poljuda, svako malo pojavi se nekakav sudski spor i problem koji narušava idilu.

U zadnja dva dana Hajduk je na tri fronta krenuo u bitku za novac, na redovnom sudu se bori s nekadašnjim trenerom Blažom Sliškovićem, na arbitražnom sudu HNS-a sa Šibenikom oko odštete za Antu Rukavinu te pred disciplinskom komisijom HNS-a nastoji osporiti kaznu za divljanje navijača na derbiju. Kad se tome pridoda i posjet predsjednika sinjskog Junaka Ivice Glavana koji traži 30-ak tisuća eura odštete za Antu Vukušića i Marija Tičinovića, onda je slika problema kompletna. Krenimo redom.

Hajduk za dvojicu nadarenih Sinjana već više od godinu dana nije platio odštetu, pa je predsjednik Junaka došao na Poljud podsjetiti Upravu 'bilih' na obaveze. Čelnici Hajduka obećali su ispuniti svoje obaveze u sljedećih nekoliko dana.

Što se tiče derbija, 'bilima' se 40.000 kuna kazne, koliko im je odrezao disciplinski sudac Krešimir Vlajčević čini puno. Pogotovo se to odnosi na transparent White Boys u kombinaciji s južnjačkom zastavom, što po disciplinskom sucu predstavlja rasističku uvredu zbog koje je odrapio kaznu od 30.000 kuna. Hajduk već dvije godine već vodi pravnu bitku oko tog transparenta jer nigdje izrijekom ne piše, pa čak ni u Uefiniom priručniku, da je rasizam zabranjen.

Ništa manje kompliciran nije ni slučaj Ante Rukavine. Naime, još uvijek se nije rasplela odšteta zbog njegovo prelaska iz Šibenika u Hajduk. Na Šubićevcu traže odštetu zbog prijelaza i postotak od prodaje u Panathinaikos, no 'bili' spore potraživanja od tri milijuna i 350.000 kuna te k tome traže i odštetu za reprezentacijskog golmana Blaževića i Kovača u iznosu od 1,2 milijuna kuna.

I ne manje važno, u četvrtak je na općinskom sudu u Splitu zakazano novo ročište u sudskoj tužbi bivšeg trenera Sliškovića protiv Hajduka na kojem bi se trebali pojaviti svjedoci Branko Grgić, Igor Štimac i Fredi Fiorentini, koji su kao čelnici Hajduka ostali dužni Baki 200.000 eura na ime neisplaćenih zaostataka iz ugovora koji datira od sezone 2004/05.

Posve je jasno da je pred Hajdukovom pravnom službom puno posla, ali i puno prijetnji neugodnim raspletima po 'bile'. U danima koji slijede komisija za propise HNS-a trebala bi donijeti i tumačenje propisa smije li mladi nadareni kadet Marko Grgić iz Hajduka prijeći u Dinamo ili ne. Hajduk mu osporava registraciju jer je bio reprezentativac, a Dinamo i dalje traži način da ga unatoč tome registrira.