'BIČ BOŽJI' U SIGETU

Novi trener Dragovoljca počeo trenirati strogoću

21.09.2010 u 19:52

Bionic
Reading

Nogometni klub Hrvatski dragovoljac na konferenciji za novinare predstavio je novog trenera Damira Biškupa koji je vruću stolicu preuzeo od svog dosadašnjeg mentora, Davora Mladine. Mlađi brat iz obitelji Biškup, također poznat i kao 'bič Božji', najavio je da će pod njegovim vodstvom 'crne' voditi čvrsta ruka te da igrači neće imati prava na popust. Također je već u startu promijenio formaciju igre u 4-4-2

Da Biškup s 'dragovoljcima' misli ozbiljno, dokazao je već prvog dana svog mandata kada je suspendirao Marka Janjetovića zbog nediscipline i kašnjenja na trening. Naravno, kao glavni cilj istaknuo je opstanak u Prvoj HNL.

'Hrvatski dragovoljac je kvalitetna momčad kojoj je tijekom prvenstva nedostajalo malo sportske sreće. Da je bilo tako, ja danas ne bih ovdje sjedio, ali bio bih puno sretniji. Moram zahvaliti upravi koja mi je iskazala povjerenje te se nadam da ću ga opravdati već sutra na kupskoj utakmici protiv Istre 1961. u Puli. Trenutno je moj glavni zadatak vratiti igračima vjeru u njih same koju su izgubili u proteklih par tjedana', kazao je Biškup.

Na današnjoj konferenciji za novinare prisutan je bio i dosadašnji šef stručnog stožera 'crnih' Davor Mladina. On je zahvalio upravi i predsjedniku Perkoviću na ugodnoj suradnji te je naglasio da će mu uvođenje Dragovoljca u prvu ligu ostati u lijepom sjećanju. Također je naglasio da će svom nasljedniku, a donedavnom pomoćniku, savjetima pomoći u aklimatizaciji na novi posao. Za kraj je Mladina naglasio da će 'crne' bodriti u borbi za opstanak, a vjeruje da će ga uz malo sreće i izboriti.

Za kraj napomenimo da je Damir Biškup izabrao i svog pomoćnika. To će biti proslavljeni hrvatski vratar Željko Pavlović koji je najveći dio svoje nogometne karijere vezao uz austrijski LASK Linz, a između ostalog branio je i u Dinamu, NK Zagrebu te Anderlechtu. Ostat će zapisan i kao bivši A reprezentativac sa sedam ubilježenih nastupa u 'kockastom' dresu.