POKLEPOVIĆEVA PROGNOZA

'Da nije bilo bakljade, slomili bi im kičmu'

12.09.2010 u 21:55

Bionic
Reading

Jutro je obično pametnije od večeri. Tako je i trener Hajduka Stanko Poklepović Špaco, za razliku od pressice nakon derbija, ujutro znao za razlog slabe igre njegove momčadi u prvom poluvremenu – problem je bila karantena.

'Postoje naznake da smo predugo bili u karanteni. Razgovarao sam i s liječničkom službom o toj temi. Nećemo više ići dva dana prije utakmice u karantenu, jer igrači su evidentno izgubili uobičajeni bioritam. Možemo samo večer uoči susreta, ali da se dva dana nalazimo u izolaciji, tu grešku nećemo više ponoviti. To nam je upozorenje za ubuduće, jer mi u prvom poluvremenu nismo ni tehnički, ni taktički ni tjelesno bili u ritmu velike utakmice', kazao je trener Hajduka Stanko Poklepović, koji je bio razočaran ishodom utakmice. Remi munije najbolje legao.

'Dobar je rezultat 1:1, ali razočaran sam jer smo trebali napraviti pomak koji bi odredio cijelu jesen. Imali smo puno problema, nismo imali prilku zamijeniti neke igrače koji su igrali slabo, jer zamjena nemamo. Trebotić ima 20 godina, stavio sam Jozinovića, ljevaka na desnu stranu, jer mi je trebao borac za zadnje minute. Što se tiče napadača, ukoliko netko misli da je Ahmad trebao ući umjesto Vukušića, tu nije u pravu. To je utopizam. Vukušić je odradio veliki posao, mnogo je pretrčao i nisam niti jednog trenutka pomislio da bi ga trebalo mijenjati'.

Premda je pohvalio atmosferu na stadionu, Špaco nije mogao a da se ne osvrne na bakljadu Torcide nakon gola, koja je zaustavila nalet njegove momčadi.

'Bakljada i prekid su rasteretili Dinamo upravo u trenutcima kada smo im lomili kičmu'.