PRVA HNL - 7. KOLO

Kiks Rijeke u Vinkovcima, pobjede Intera i Belupa

11.09.2010 u 18:45

Bionic
Reading

U popodnevnom terminu igrane su tri utakmice 7. kola Prve HNL, a svakako najupečatljiviji rezultat postignut je u Vinkovcima, gdje je vodeća Rijeka doživjela prvi ovosezonski poraz (1:4). U susjedskom okršaju Slaven Belupo je slavio protiv Varaždina, dok je Inter u gostima pobijedio Istru

U derbiju začelja zaprešićki Inter stigao je do tri važna boda u Puli protiv Istre 1961, što je razljutilo domaće navijače te su Demoni demonstrativno napustili stadion na Verudi, ostavivši Jarnijevu momčad bez podrške. Prema početku nije izgledalo da će tako završiti po domaćine. Seriju promašaja već u sedmoj minuti otvorio je Ademi, kada je pogodio prečku.

Gosti su u vodstvo stigli u 15. minuti kada je sudac Jović procijenio da je start Sušića nad Bosecom bio pregrub. Pokazao je na bijelu točku, a precizan je bio Antun Palić. I to je bilo praktički sve od gostiju, koji su se do kraja utakmice pouzdali u vratara Santinija. A upravo on je najzaslužniji što tri boda putuju u Zaprešić jer u 49. minuti zaustavio je opasan udarac Alimija iz daljine, a potom i u drugom dijelu drugog dijela i njegov udarac s bijele točke.

Rijeka je pognute glave napustila Vinkovce, gdje joj je domaća Cibalia mogla natrpati mrežu sa šest, sedam pogodaka. No, kao i u Puli, gostujući vratar bio je raspoložen. Za Rijeku je sve krenulo dobro. Već u prvoj minuti Đalović je bio u dobroj prigodi, no nije se izborio za udarac. Gotovo identičnu akciju gosti su odigrali i u devetoj minuti, no ovog puta Đalović je bio precizan i i udarcem sa 14 metara prevario Matkovića. Do izjednačenja se nije dugo čekalo. U 17. minuti, nakon drugog uzastopnog ubačaja, Kresinger je uspio iz gužve svladati Lisjaka. Potpuni preokret stigao je u 21. minuti, nakon Radotićeva ubačaja na loptu su uklizali Baraban i Čagalj te je ona odsjela u mreži gostiju. Imali su gosti prigoda za izjednačenje, ali udarac Štroka završio je u rukama Matkovića.

Na žalost gostiju, od 52. minute igrali su s igračem manje jer je Štrok laktom udario Radotića te je zaslužio direktni crveni karton. Brojčano premoćni domaćini su do kraja utakmice imali još nekoliko prigoda, ali tek je Radotić u 82. minuti uspio okruniti bolju igru Cibalije. Gosti su 'puknuli' pa je i Bartolović uspio pogoditi u 89. minuti za 4:1.

U susjedskom okršaju Slaven Belupo uspio je pobijediti Varaždin te prekinuti seriju od tri uzastopna poraza. No do uspjeha su domaćini stigli nakon teške borbe, u kojoj su i Varaždinci imali svoje prilike i mogli osvojiti barem bod. Istina, već u prvom dijelu Slaven Belupo je mogao voditi, ali udarac Grgurine odsjeo je na vratnici. Domaćini su početak drugog dijela otvorili još furioznije, nakon trećeg uzastopnog udarca iz kuta lopta je došla na volej Vojnoviću, a on je preciznim i jakim udarcem poentirao za vodstvo.

Tek nakon tog gola Varaždin se trgnuo, a najbolju prigodu za izjednačenje imao je Davor Vugrinec u 68. minuti. Ipak, rutiner je bio malo neprecizan te je razočaran tim promašajem i tražio zamjenu. Svi pokušaji gostiju da izjednače nisu dali rezultate te su domaćini imali razloga za slavlje.

Današnji rezultati:

Istra 1961 - Inter  1:0 (Palić, 15'-11m)

Slaven Belupo - Varaždin  1:0 (Vojnović 48')

Cibalia - Rijeka 4:1 (Kresinger 17', Baraban 21', Radotić 82', Bartolović 89'/ Đalović 9')

Jučer su igrali:

Lokomotiva - Zadar 3:2
Zagreb - Split 0:2
Karlovac - Hrvatski dragovoljac 2:0
Osijek - Šibenik 3:1