TRENER HAJDUKA

Špaco ne želi antagonizam već pobjedu

10.09.2010 u 11:20

Bionic
Reading

Trener Hajduka svim silama se trudio miroljubivo najaviti derbi protiv Dinama tvrdeći da se mora odbaciti bilo kakav antagonizam. Naravno da Poklepović ne želi miroljubiv rezultat već pobjedu

Uoči derbija Špaco Poklepović prisjetio se utakmice s Unireom nakon koje je dobio lijepe vijesti iz Maksimira.

'Iza Uniree u Bukureštu sam dobio obavijest da je na Maksimiru cijeli stadion pljeskao našem prolasku u Europsku ligu. Osjećao sam se kao ponosan žitelj ove domovine i zato vas pozivam da vaše riječi i vaši tekstovi budu usmjereni prema rivalstvu, a ne prema antagonizmu, bez obzira odakle on dolazi. Tako lijep osjećaj trebaju imati uoči utakmice i plava i bijela srca, a sve antagonizme treba baciti u koš', rekao je Poklepović.

Ipak, pomirljive najave su jedno, a očekivanja nešto sasvim drugo. Špaco očekuje da će njegova momčad ipak slaviti.

'Očekujemo velikog protivnika koji će igrati maksimalno, no i mi smo spremni. Upitni su jedino Čop i Ljubičić, prvi zbog angine, a drugi koji zbog loma jagodične kosti mora igrati s maskom. Znamo dobro protivnika, zna i on nas', smatra trener bijelih, koji nema namjeru gledati DVD sa snimkama Dinamovih utakmica.

Zanimljivo, ne zanima ga kako 'modri' igraju pod Halilhodžićem.

'Novi trener Dinama ima međunarodni rejting. Ja ga poštujem kao takvoga, a morao bi i on poštovati mene, jer sam ja ipak stariji.'

Pitali su novinari Špacu i hoće li Dinamo igrati zatvoreno na Poljudu, na remi, te zamolili da usporedi njihovu snagu sa snagom europskih protivnika, Dinama iz Bukurešta i Uniree.

'Europski su protivnici bili puno teži od Zagrepčana, od kojih očekujem da će se doći nadigravati u Split. Neće oni igrati ni zatvoreno, a ni pretjerano otvoreno', rekao je Poklepović.