GRADONAČELNIK SPLITA

Kerum: Navijači bi mogli postati dioničari 'bilih'

04.09.2010 u 19:42

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum potvrdio je da će na jednoj od sljedećih sjednica Gradskoga vijeća na dnevni red biti uvrštena točka o prodaji 30 posto od ukupno 56 posto dionica koliko ih grad Split trenutačno posjeduje kao većinski vlasnik toga kluba

'Točka o prodaji 30 posto dionica ići će na dnevni red Gradskoga vijeća, a u prvome krugu prednost imaju mali dioničari', izjavio je Kerum novinarima na svečanom prijemu za izaslanstvo Međunarodne atletske federacije (IAAF).

'Hajduk je vrući krumpir i puno je tu znalaca i kritičara, ali najbitnije je da Hajduku ide dobro. Problem je što se ovdje često izjednačava dobro i loše, ali narod vidi da to nije tako', istaknuo je Kerum.

Dodao je da su, prilikom njegova prošlogodišnjega dolaska na dužnost gradonačelnika, svi vijećnici u Gradskome vijeću bili su za to da Grad proda 30 posto dionica Hajduka te da zadrži preostalih 26 posto dionica kao kontrolni paket.

'Svi su imali mišljenje da bi to bilo dobro', kazao je Kerum. Zauzeo se za to da ubuduće većinski vlasnik Hajduka budu navijači te da on, kako je rekao, 'kroje i Skupštinu, i Nadzorni odbor i Upravu kluba'.

Medijske najave da bi se Grad Split kao većinski vlasnik Hajduka mogao odlučiti za prodaju 30 posto svojih dionica u Hajduku ovoga su tjedna izazvale i reakcije političkih stranaka. Splitska podružnica Hrvatske stranke prava (HSP) zatražila je raspisivanje referenduma na kojem bi se građani Splita očitovali jesu li za to da Grad proda 30 posto dionica u Hajduku i tako prestane biti većinski vlasnik tog kluba, čemu se HSP protivi.

Splitski odbor HDZ-a zatražio je dokapitalizaciju Nogometnog kluba Hajduka tako što bi grad, prodao 30 posto dionica, ali bi taj novac ostao u Hajduku i gradska uprava ga ne bi rabila za druge svrhe.

Splitski gradonačelnik organizirao je prijem u povodu atletskog Kupa kontinenata što se održava na Poljudu. Izaslanstvo IAAF-a predvodio je predsjednik Lamine Diack, a Kerum je na prijemu istaknuo da će taj atletski kup pridonijeti promidžbi Splita u Europi i svijetu te da će se i ubuduće u Splitu organizirati slične manifestacije