6. KOLO T-COM PRVE HNL

Rijeka opet uspješna, Inter razbio 'lokose'

28.08.2010 u 22:18

Bionic
Reading

Šesto kolo T-Com Prve HNL odigrano je mahom po kišnom vremenu i po travnjacima natopljenima vodom. Ipak, unatoč tomu vidjeli smo nekoliko izvrsnih utakmica i 'petardu' u Zaprešiću

Derbi subotnjeg dijela 6. kola T-Com Prve HNL igrao se na Kantridi, gdje je Rijeka ugostila Slaven Belupo. Po jakoj kiši i lošim uvjetima na travnjaku, obje ekipe odigrale su vrlo dobru nogometnu partiju, a trijumf 'bijelih' nagrada je za njihovu veliku upornost. Poveli su Riječani golom Štroka na isteku pola sata igre, a izjednačio je Delić u 58. minuti. Pobjede vrijedan gol postigao je Kreilach 10 minuta prije kraja susreta.

Inače, taj posljednji gol pravo je malo remek-djelo asistiranja - Đalović je petom odigrao nakon kornera s lijeve strane, a zbunjena i iznenađena obrana Slaven Belupa ostavila je Kreilacha posve samog na pet metara od gola. Petim trijumfom u sezoni Rijeka je ponovno ostala sama na vrhu prvenstvene ljestvice i bit će tamo najmanje do nedjelje navečer, kad Hajduk igra svoj lokalni derbi sa Splitom.

Najneefikasnija utakmica subotnjeg dijela programa odigrana je u Varaždinu, i to pred samo 1.000 gledatelja. Domaćini su pogotkom Brezovca u 67. minuti stigli do vrijedne pobjede, treće ove sezone, i još se više udaljili s dna ljestvice.

Pravu golijadu i rezultatski potop doživjeli su nogometaši Lokomotive u Zaprešiću. Domaći Inter je u stilu svog velikog imenjaka iz Milana posve demontirao suparnika, a golove su zabijali Oršić (17), Hrnčević (68), Bosec (79) i dvaput Palić (81, 86). Šteta što je takvu golijadu gledalo samo 500-tinjak gledatelja, pogotovo jer je to bila prva pobjeda Intera ove sezone.

Šibenik i Istra 1961 također su odigrali dobru utakmicu, a svi golovi pali su u prvih pola sata igre. Domaćini su na Šubićevcu poveli već u 2. minuti golom Alispahića, izjednačio je Pauletić točno 15 minuta kasnije, a u 24. Anđelković je pogodio za potpuni preokret. Na konačnih 2:2 postavio je Bačelić-Grgić u 33. minuti.

Posljednju utakmicu dana odigrali su Zadrani i zagrebački 'pjesnici', a domaćini su pobijedili 2:1. Solidno popunjene tribine vidjele su uvjerljivu igru domaćina, njihovo vodstvo 2:0 (pogađali su Šare u 13. i Bilaver u 34. minuti) te smanjenje na 1:2 koje je golom ostvario Sukaj osam minuta prije kraja susreta.

Još u petak Osječani su gostovali kod Hrvatskog dragovoljca i unatoč boljoj igri u Gradski vrt se vratili samo s bodom (1:1), dok su preostala dva susreta, Splita i Hajduka te Dinama i Cibalije, na rasporedu u nedjelju navečer.

Subotnji rezultati:
Šibenik - Istra 1961 2:2 (Alispahić 2, Bačelić-Grgić 33 / Pauletić 17, Anđelković 24)
Inter - Lokomotiva 5:0 (Oršić 17, Hrnčević 68, Bosec 79, Palić 81, 86)
Zadar - Zagreb 2:1 (Šare 13, Bilaver 34 / Sukaj 82)
Varaždin - Karlovac 1:0 (Brezovec 67)
Rijeka - Slaven Belupo 2:1 (Štrok 32, Kreilach 80 / Delić 58)
Igrano u petak:
Hrvatski dragovoljac - Osijek 1:1 (Međimurac 85 / Barišić 19)
Nedjelja:
Split - Hajduk
Dinamo - Cibalia