DERBI BEZ TV KAMERA!

Poklepović uoči Splita stišava euforiju

29.08.2010 u 08:37

Bionic
Reading

'Želim da u Parku mladeži bude fešta baluna, neka pobijedi nogomet, neka pobjedi bolji', sukus je razmišljanja Špace Poklepovića uoči nedjeljnog ogleda Splita i Hajduka na Parku mladeži. Prvi gradski derbi unazad 50 godina ipak će prenositi i kamere HTV-a

HTV se igra sa živcima Splićana!

U subotu jutro vijesti su bile dobre za Splićane i sve koji navijaju za Hajduk ili Split: HTV je odlučio rječko dopisništvo poslati u Split i odraditi TV prijenos. No, kako piše portal dalmacijanews.com, samo 12 sati kasnije od te akcije se odustalo. Razlozi - nepoznati, ili barem još nisu javno obzanjeni!

Iskusni trener Hajduka Stanko Poklepović nastoji što više stišati euforiju koja je zavladala na svim razinama Poljuda. Sve kako bi njegovi igrači što ozbiljnije shvatili sljedećeg protivnika – gradskog rivala Splita - i nastavili niz pozitivnih rezultata.

'Veseli me ova utakmica, jer ovo nije ni novi ni stari ogled. I ja sam crveni. Prije 50 godina sam i ja kao kapetan Splita igrao protiv Hajduka i to ne mogu zaboraviti. Antagonizam između naša dva kluba je tada možda i postojao, Split je bio radnički, a Hajduk aristokratski klub, no danas takve podjele više ne stoje. Ovo je demokratsko vrijeme i treba razmišljati samo o sportu. Želim da u Parku mladeži bude fešta baluna, neka pobijedi nogomet, neka pobjedi bolji, a ja mislim da će to biti Hajduk', kazao je Poklepović i dodao da je Hajduk u potpunoj mobilizaciji - od oružara do predsjednika.

Igrači se žale na umor, no za Špacu to nije opravdanje.

'Ovo je ritam kakav je u profesionalnom nogometu normalan i nema govora o umoru. Bit će vremena za odmor i oporavak nakon utakmice sa Splitom', zaključio je.