PREDOBAR ZA HNL

Ibro odlazi, nema tu pomoći

23.08.2010 u 09:09

Bionic
Reading

Svojim igrama u protekle dvije sezone, a pogotovo onime što je pokazao protiv Uniree, reprezentativac BiH Senijad Ibričić osigurao je i sebi i Hajduku brojne prosce te ovog trenutka izgleda nemoguće da će ostati u Splitu nakon Božića

Senijad Ibričić apsolutni je heroj Poljuda, o njemu već dulje vremena ovisi i igra i rezultat Hajduka, a to nije prošlo neopaženo u svijetu nogometa. Premda je samim spomenom završetka karijere u Hajduku iskazao veliko poštovanje klubu i njegovim navijačima, danas je svima u Splitu savršeno jasno da je tako nešto nemoguće. Jednostavno, Ibro je toliko dobar da je red prosaca pred Poljudom sve dulji i dulji.

Pet milijuna eura, koliko je ljetos Hajduk izvjesio cijenu za svog najboljeg igrača, danas je smiješna cijena za Ibrine usluge. Svaguša i društvo iz uprave kluba znaju da će prije ili kasnije na njihova vrata pokucati netko tko će biti spreman iskeširati i osam milijuna. Nakon onoga što je učinio Unirei, to je svakako i realna cijena. Zasad se najozbiljnije spominje turski Galatasaray; navodno ga Frank Rijkaard želi toliko da je već rekao upravi svog kluba da ga dovedu milom ili silom.

Jasno, bit će još kupaca, jer Ibričić je izvrsna prilika, nogometni šmeker koji u trenucima inspiracije probija suparničke obrane kao od šale. Pitanje je samo gdje će cijena stati, jer ako nastavi ovako igrati i u Europskoj ligi, nije nemoguće da cifra uskoro postane dvoznamenkasta.