GOL U 12. SEKUNDI

HNL: Split i Rijeka slavili u gostima

22.08.2010 u 09:27

Bionic
Reading

U večernjem terminu odigrana su još tri dvoboja petog kola T-Com Prve HNL, u nedjelju će još igrati Hajduk – Zadar i Slaven Belupo – Dinamo

CIBALIA – SPLIT 0:1

Nakon dvije iznimno uvjerljive pobjede na svom travnjaku, nogometaši Splita upisali su i prvu  pobjedu u gostima u HNL-u u svojoj povijesti. Cibalia u prve četiri utakmice nije primila nijedan gol, ali crveni iz Splita već su u prvoj minuti zatresli mrežu. Uspješan je bio Josip Serdarušić koji je zabio drugo kolo u nizu, a do kraja dvoboja golova više nije bilo. Viđeno je čak devet žutih kartona, a s nova tri boda Splićani su skočili na četvrto mjesto u poretku. Nakon odigranog kola, bez obzira na rezultate, bit će peti, a u sljedećem kolu očekuje ih gradski derbi u Parku mladeži protiv Hajduka.

KARLOVAC – RIJEKA 0:1

I Rijeka je bila uspješan gost. U prošloj sezoni nisu uspjeli svladati Karlovac, ali sada su pred brojnom i bučnom Armadom uspjeli sanirati veći dio tih svježih frustracija. Odlučio je Andro Švrljuga koji je u 68. minuti asistenciju Štroka pretvorio u prizeman pogodak u malu mrežicu kojom je Rijeka, nakon Dinama u Maksimiru, svladala i drugog domaćina u novoj sezoni. Rijeka je trenutno prva momčad prvenstva, točnije na vrhu je potpuno izjednačena sa Zagrebom. Hajduk u nedjelju pobjedom ima priliku vratiti vrh.

VARAŽDIN – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 2:0

Najbrži gol prvenstva viđen je u Varaždinu. Nakon samo 11 sekundi igre Vugrinec je namjestio sjajnu priliku Golubaru koji je rutinski domaćine poveo prema drugoj pobjedi u prvenstvu. Osam minuta kasnije Golubar se pretvara u asistenta, a vodstvo udvostručuje Dudić. I u isteku dvoboja Varaždinci su bili bolja momčad, a najbolju priliku za povećanje rezultata imali su u 27. minuti kada je Vugrinec penal poslao iznad grede. Varaždin je do kraja rutinski osigurao iznimno važna tri boda u očekivanoj borbi za ostanak.