ZRELOST NA SJEVERU

Torcida sama kažnjava bacanje baklji

20.08.2010 u 21:01

Bionic
Reading

Nisu samo od aktera derbija stizale pohvale Torcidi i ostalim navijačima koji su na Poljudu stvorili krasnu atmosferu protiv Unireje, pohvala je došla čak i od čelnika splitske policije

Na izvanrednoj press konferenciji načelnik splitske policije Josip Bukvić rekao je: 'Naša je ocjena da se u vezi s navijačima i njihovim ponašanjem očito počinju događati neke pozitivne stvari, Split očito postaje pozitivan primjer.'

Za razliku od policije, delegat utakmice nije imao razumijevanja za ono što je vidio na Poljudu. Pobrojao je 56 upaljenih baklji i posebno podcrtao onu jednu koju je na zgražanje cijelog stadiona jedan mladić sa sjeverne tribine bacio u teren.

Čim je napravio glupost, shvatio je što slijedi. Krenuo se ispričavati ljutitoj okolini, ali bilo je kasno. Uslijedilo je nekoliko odgojnih pljuski i izgon s tribine. Tako je Torcida dokazala da je i u trenucima najveće euforije u stanju sama održavati red na svojoj tribini. Isti scenarij dogodio se i u prvom kolu novoga prvenstva, Splićani se striktno drže dogovora da se baklje ne ubacuju na teren.

Zbog ubacivanja, kao i zbog ostalih propusta u organizaciji (zakrčenih stepenica i evakuacijskih putova), Hajduku prijeti nova novčana kazna iz Uefe.