ZAMRZNUO ČLANSTVO

Sudac Marić: Ne želim da HDZ trpi zbog mene!

19.08.2010 u 14:09

Bionic
Reading

Daruvarski sudac Bruno Marić, kojeg je Uefin istražitelj ispitao u srijedu, u četvrtak se obratio javnosti priopćenjem u kojem navodi da se nikad nije bavio nečasnim radnjama te da nema veze sa slučajem s kojim ga se dovodi u vezu

Uefin istražitelj u srijedu je tri sata ispitivao suca Brunu Marića koji je vodio prvu utakmicu finala Kupa 2009. godine između Dinama i Hajduka (3:0), za koju njemačka policija sumnja da je namještena. Nakon izlaska iz Kuće nogometa Marić nije davao izjave.

Istog dana, ali kasnije navečer, javnosti se priopćenjem obratio i Hrvatski nogometni savez koji je kazao da Marić ima status osumnjičenika. U četvrtak je javnosti uputio priopćenje i prozvani Marić koji tvrdi da je čist te da se nije nikad bavio nečasnim radnjama.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

svjedoci ste medijske harange koja se provodi protiv mene već nekoliko tjedana. Obavještavam vas da sam u slučaju koji se spominje (namještanje finalne Kup utakmice Dinamo-Hajduk) 18. kolovoza u prostorijama HNS-a obavio razgovor sa UEFA-im istražiteljem. Sa slučajem koji se spominje nemam apsolutno nikakve veze, niti sam ikad sudjelovao u nečasnim radnjama, kako u sportu tako i u civilnom životu.

Međutim svjestan činjenice da je ovaj slučaj jako medijski eksponiran te sam jučer iz priopćenja HNS saznao da u tom disciplinskom postupku imam status osumnjičenika, molim vas da moj status u Gradskom odboru stranke, Županijskom odboru i Predsjedništvu ŽO stavite u mirovanje do okončanja ovog slučaja. Ne želim da u razdoblju u kojem ću očito morati dokazivati svoju nevinost stranka koju smo zajedno osnivali trpi bilo kakvu političku štetu.

Koristim priliku da vas obavijestim da sam u četvrtak također putem svog odvjetnika g. Vladimira Gredelja uputio zamolbu Hrvatskom nogometnom savezu da me suspendira kako HNS-u i sudačkoj organizaciji kojom pripadam također ne bi nanio štetu do okončanja slučaja!

U nadi da ćete prihvatiti moju zamolbu srdačno vas pozdravljam!