UVOĐENJE REDA U KLUB

Političari pokrenuli inicijativu za privatizaciju Dinama

18.08.2010 u 10:28

Bionic
Reading

Vodeći zagrebački političari pokrenuli su inicijativu da se Dinamo iz neprofitne udruge građana preoblikuje u dioničko društvo, piše Globus, a tekst prenosi i See.biz. Sad je, dakle, na potezu Zdravko Mamić

Treba li Dinamo privatizirati i tako prekinuti gordijski čvor nevolja s kojima se klub i navijači susreću već godinama? Premda dobar dio javnosti misli da bi baš to trebalo učiniti, Dinamo je i dalje udruga građana s kojom građani baš i nemaju previše veze. No, prema pisanju Globusa, a tekst prenosi i portal See.biz, zagrebački SDP pokrenuo je inicijativu da Dinamo zaista postane dioničko društvo u kojem bi grad Zagreb imao oko 25 posto udjela.

Prijedlog je iznio Davor Bernardić, a čini se da bi cijena jedne dionice mogla iznositi 500 kuna. No, u cijeloj priči postoji i kvaka. Političari ne mogu natjerati klub na preoblikovanje! To je zapravo samo dobra volja (ili potreba) kluba, što znači da o tome odlučuje isključivo Zdravko Mamić, točnije izvrsni odbor i skupština kluba koji su pod njegovom izravnom kontrolom.

'Oni koji financiraju klub trebaju imati utjecaj i na upravljanje njime. Ne mogu se imati samo obveze prema klubu bez ikakvih upravljačkih prava. Grad treba dobiti vlasnički udio u klubu, a volio bih da i navijači dijelom postanu suvlasnici Dinama i tako dobiju mogućnost odlučivati o klubu', rekao nam je Bernardić.