VELIKA FORMA MLADOG NAPADAČA

Vukušić: Malo sam umoran, ali bit ću OK za Unireu

15.08.2010 u 15:40

Bionic
Reading

Hajduk je protutnjao Zaprešićem, s pet golova u mreži nemoćnog Santinija bijeli su se probili na vrh prvenstvene ljestvice i s puno optimizma gledaju u nastavak prvenstva, a što je u ovom trenutku možda i važnije, na prvu utakmicu doigravanja za Europsku ligu protiv rumunjske Uniree

Samo 11 minuta bilo je potrebno igračima Stanka Poklepovića da sa zaprešićkog travnjaka pometu nejaku momčad Ilije Lončarevića. Najprije je projektil mlađega Sharbinija, Anasa, pronašao put do mreže Krševana Santinija, potom je nakon jedva minutu na 2:0 povisio Tomasov, da bi s dva gola pitanje pobjednika riješio mladi reprezentativac Ante Vukušić. Točku na 'i' stavio je Duje Čop petim golom koji je postigao u drugom poluvremenu.

'Dobro nam je krenulo, neka se ovako i nastavi. Trener nam je uoči utakice rekao da ih pritisnemo visoko, da izađemo agresivno i da će oni sami sebi dati gol. Na koncu je tako i bilo', otkriva sretni strijelac Ante Vukušić koji igra u životnoj formi, zabio je u trećoj uzastopnoj utakmici.

Ante je propustio početak sezone zbog nastupa na Euru s reprezentacijom, s kojom je izborio i plasman na Svjetsko prvenstvo, a odmah po povratku u Split uzeo je svoje mjesto u vršku napada.

'Trener mi je rekao da dajem sve od sebe i to radim od prve do posljednje minute. Trud mi se isplatio, zabijam redovito i daj Bože da tako i potraje', kaže Ante i dodaje da se nada da je zajedno sa suigračima visokom pobjedom u Zaprešiću ispisao najbolju pozivnicu navijačima da u četvrtak ispune Poljud do posljednjeg mjesta.

'Svi zovu za ulaznice, da imam 50 podijelio bih ih bez problema. Dvije koje dobijem rezervirane su za oca i njegova prijatelja koji redovito dolaze. Ostale moram kupiti.'

Bijeli su u nedjelju imali slobodan dan, malo odmora i rekuperacije uoči četvrtka i, za većinu mladih igrača, najveće utakice u karijeri.

'Malo sam umoran jer sam odigrao tri utakmice od početka do kraja, no jedva čekam četvrtak i prvu utakmicu s Unireom. Svi želimo napraviti korak dalje i plasirati se u Europsku ligu. Pruža nam se prigoda nakon tko zna koliko godina i moramo dati sve od sebe da je iskoristimo.'