ZEKIN NASLJEDNIK?

Karačić spreman: Još me nitko nije zvao

09.08.2010 u 18:45

Bionic
Reading

Dinamo je otpustio svoga trenera Velimira Zajeca, a osjetljivi dio sezone diktira logiku da bi se nasljednik na obzoru morao pojaviti – odmah. Vremena nema, a broj kandidata je ograničen

Zdravko Mamić je rano poslijepodne odbacio mogućnost da Branko Karačić preuzme klupu Dinama, ali to ne znači puno. U Dinamu uvijek skrivaju poslove, što je logično, i sve je teže pročitati namjere maksimirskog establišmenta.

'Ne, nitko me iz Dinama nije zvao', nedvosmislen je bio Branko Karačić koji je nakon turbulentne presice kotirao kao najveći favorit od domaćih stručnjaka.

Što ako poziv dođe?

'Bila bi mi izuzetna čast kada bi me iz Dinama odabrali, nema sumnje da bih objeručke prihvatio izazov', kaže za tportal donedavni trener Šibenika koji je prošle sezone ispisao najslavniju epizodu klupske povijesti.

Trenutak ne može biti osjetljiviji, nije li preuzimanje Dinama danas mazohizam?

'Dinamo je velik klub, a u takvim sredinama i problemi su uvijek veliki. Isto je i s očekivanjima i pritiskom, ali gdje god sam do sada radio, napravio sam nešto. Iza mene je statistika, a ona je u ovom poslu ključna', napominje Karačić.

Prije desetak dana Karačić je odbio poziv Istre 1961, jasno je da mu u ovoj fazi karijere apetiti rastu. Za dva tjedna proslavit će 50. rođendan i, nakon Osijeka, Zagreba, Slavena Belupa, Cibalije, Slavonca i Šibenika, mogla bi mu doći najveća prilika za potpunu trenersku afirmaciju.