PRVA HNL - 3. KOLO

Hajduk rutinski odradio posao protiv Šibenika

30.09.2010 u 11:47

Bionic
Reading

Iako je Hajdukov trener Poklepović strahovao od gostovanja Šibenika, njegova momčad je rutinski odradila posao i pobijedila sa 2:0

Nogometaši Hajduka u posljednjoj utakmici trećeg kola Prve HNL upisali su pobjedu 2:0 protiv Šibenika. Na taj način su otklonili sve strahove svog trenera Stanka Poklepovića, koji se pribojavao ovog dvoboja, ali ne zbog snage gostiju nego zbog iscrpljenosti od dvoboja s bukureštanskim Dinamom. Naravno, i slavlja poslije uspjeha.

A za Splićane je sve dobro počelo. Već u sedmoj minuti Senijad Ibričić zabio je za vodstvo nakon duplog pasa sa Strinićem, kada je pogodio uz desnu vratnicu Blaževićeva gola. Potom su domaćini zaprijetili i preko Brkljače i Maloče, ali rezultat se nije mijenjao jer je Blažević, unatoč ranom golu, ostao koncentriran. Gosti su tek potkraj prvog dijela 'došli do zraka', ali ni Alispahić ni Bačelić-Grgić ni Jakoliš nisu bili precizni.

U drugom poluvrmenu nestalo je ideje u igri Splićana, no gosti nisu bili raspoloženi kazniti njihovu indolenciju. Posebno se, na žalost Šibenika, 'proslavio' Jakoliš koji se u dva navrata (60. i 62. minuta) našao u stopostotnim prigodama. Za Splićane su prijetili Sharbini i Tomasov, ali tek je Vukušić, nakon što je dobro ispratio ubačaj Sharbinija, riješio pitanje pobjednika. Bilo je to u 72. minuti utakmice, nakon čega su Šibenčani izgubili svaku nadu u mogući preokret.