'NEMA OKA, NEMA SVJEDOKA'

BBB-ovci transparentom provociraju policiju

08.08.2010 u 09:52

Bionic
Reading

Nažalost, sukob na relaciji Bad Blue Boys - policija očito se nastavlja. Naime, svi se sjećamo nesretnih događaja od 1. svibnja, kada je policija primijenila silu te se obračunala s Bad Blue Boysima, ali i u kojem su stradali policajac Kristijan Trokter te navijač Mario Galić

Iako je od prvosvibanjskog sukoba Dinamovih navijača i policije prošlo već tri i pol mjeseca, a u kojem su stradali policajac Kristijan Trokter te navijač Mario Galić, strasti se ne stišavaju. Na svu sreću, na ovoj relaciji novih fizičkih sukoba nije bilo, ali tijekom noći sa subote na nedjelju u Savskoj ulici, u blizini zgrade MUP-a, izvješen je provokativni transparent: 'Nema oka, nema svjedoka, A.C.A.B.' (op.a. 'All Cop(per)s Are Bastards' ('svi policajci su gadovi').


Nažalost, poruka je i više nego jasna, a ide na račun nesretnog policajca Troktera, kojem je pirotehničko sredstvo ispaljeno na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona toliko oštetilo oko da su mu ga liječnici na kraju morali izvaditi.

U tim je sukobima, zbog prekomjerne upotrebe sile, teško stradao i navijač Mario Galić, kojem su liječnici spašavali život, a stradao je od policijskog metka. Navijači diljem Hrvatske bili su solidarni s nastradalim navijačem te su sve navijačke skupine izvjesile transparent 'I život navijača je život'.