DOBIVA FAIR-PLAY NAGRADU

Torcida pokazala kako se navija ali i čuva svoje

07.08.2010 u 11:54

Bionic
Reading

Direktor Hrvatskog atletskog saveza i predstojećeg Kupa kontinenata u Splitu Siniša Ergotić uputio je Hrvatskom Fairplay odboru, čiji su suosnivači HOO i Hrvatski zbor sportskih novinara, prijedlog za fairplay-nagradu navijačima splitskog Hajduka

ako u posljednje vrijeme nije uobičajeno hvaliti nogometne navijačke skupine, Ergotić je predložio za nagradu upravo Torcidu zbog civiliziranog pristupa prema tuđoj imovini, te iskazivanja poštovanja prema svom gradu i stadionu na Poljudu.

Naime, stadion Poljud je zbog potreba atletskog Kupa kontinenata 4. i 5. rujna preuređen, a tartan staza u potpunosti obnovljena. Ovih je dana organizator dobio i službeni certifikat IAAF-a, Svjetske atletske federacije, da je to staza najviše klase, među najkvalitetnijima na svijetu.

'Svaka baklja koja bi pala na tu novu i prelijepu stazu, za koju je Grad Split i njegovi građani odvojili znatna sredstva, nanijela bi znatna oštećenja i investitore natjerala na nove radove', tvrdi Ergotić.

Organizatori Kupa kontinenata su stoga uputili apel tijekom utakmica HNK Hajduk u domaćem prvenstvu i naročito u kvalifikacijama za Euroligu, te su zamolili navijače Hajduka da na stazu ne bacaju bilo kakva pirotehnička sredstva. Torcida je obećala i održala riječ, te nijedna pirotehnička naprava nije pala na stazi, iako je na utakmici s Dinamom Bukurešt bio skoro pun stadion, kazao je Ergotić u obrazloženju prijedloga za nagradu.