SPLIĆANI IZVUKLI BOD

Osijek i Hajduk remizirali uz Dravu

01.08.2010 u 21:43

Bionic
Reading

U vrlo lijepoj utakmici pred šest tisuća gledatelja Osijek i Hajduk su odigrali 2:2 i tako zatvorili drugo kolo T-Com Prve HNL

Prvi su ozbiljnije zaprijetili Splićani, ali Ibričić je u 14. minuti pogodio ravno u domaćeg vratara Karduma. Već minutu poslije Vidaković je snažno opalio s 25 metra i spektakularno svladao Danijela Subašića. Osijek je ubrzo još jednom zaprijetio a onda je prvi put na scenu došao Osijekov junak večeri Gavrić koji je Ibričićev udarac glavom počistio ispred same gol linije.

Hajduk je ipak izjednačio u 36. minuti kada je Ibričić ubacio na drugu stativu, od kuda je lako poentirao Jurica Buljat. Ipak, dvije minute poslije Hajduk se ponovno našao u zaostatku. Subašić je potpuno nepotrebno komplicirao, skoro izgubio loptu i tada brzopleto ispucao ravno na nogu Miličevića koji iz prve s 30-ak metara pogađa nebranjenu mrežu. Hajdukov vratar je nakon teškog kiksa u Bukureštu produbio krizu, valjda će do četvrtka i uzvrata protiv Rumunja sve zaboraviti.

U drugom poluvremenu Hajduk je pokazao više, ali prvu priliku ponovno je spasio Dino Gavrić. Ovaj puta nakon odlične akcije Oremuša pucao je Brkljača, ali Osijekov branič ponovno je obavljao vratarov posao. U 66. Anas Sharbini je zabio za izjednačenje i potrčao prema Torcidi, no sudac Pristovnik poništio je gol zbog prekršaja Ibričića na vrataru Kardumu.

Do zasluženog boda bijeli su došli u 87. minuti kada je Šorša srušio Strinića a Senijad Ibričić rutinski zabio s bijele točke. Kardum je pročitao stranu, ali udarac je bio predobar.

Tako je Hajduk propustio priliku priključiti se vrhu i osjetnije pobjeći velikim rivalima iz Maksimira, ali sada im se fokus miče na četvrtak kada na Poljud dolazi Dinamo iz Bukurešta i kada Splićanima za prolaz u četvrtu rundu kvalifikacija za Europsku ligu treba pravi mali sportski podvig.