SJEĆANJA NA FINALE

Svaguša: Neka se sve istjera na čistac

Bionic
Reading

U Hajduku nisu zaboravili utakmicu finala Kupa u Maksimiru u kojoj je Dinamo svladao Hajduk 3:0, a 'bili' su nakon dvoboja bili nezadovoljni suđenjem

'Nakaradan je bio kriterij suca Marića koji nam je dodijelio na samom početku dva crvena kartona. Ubrzo je Dinamo poveo sa 3:0, a mi smo bili potpuno iznervirani i rastrojeni Marićevim suđenjem. Uvijek mislim da su sudačke greške plod slučajnosti, a ove informacije koje me sustižu vraćaju me film unatrag i sjećam se koliko smo bili izvan sebe nakon odluka suca Bruna Marića. Je li moguće da se sve doista tako dogodilo', rekao je za Slobodnu Dalmaciju tadašnji sportski direktor Hajduka Ivan Buljan.

I Ante Miše koji je tada bio trener momčadi s Poljuda, a sada na klupi Istre 1961 prisjetio se tih događaja.

'Već nakon te utakmice rekao sam da smo pokradeni. Sjećam se da sam samo razmišljao kako nakon dva crvena kartona u prvom poluvremenu izvući živu glavu, pobojao sam se da ne primimo pet komada. Eto, sad ispada da sam ipak s Hajdukom osvojio trofej. Tada smo samo mogli kukati, ništa nismo mogli dokazati, ali doista nije bilo normalno kako nam je Marić sudio u Maksimiru', govorio je Miše i dodao još jedan detalj.

'Tri dana prije igrali smo u Rijeci i bili smo strašno ljuti na suđenje Igora Pristovnika, a Bruno Marić bio je četvrti arbitar. Izgubili smo u zadnjim sekundama utakmicu na Kantridi, a i tada smo bili iznervirani suđenjem Pristovnika tako da ga je Andrić htio fizički napasti, zbog čega je po hitnom postupku bio kažnjen i nije mogao igrati u finalu Kupa.'

Sadašnji predsjednik Hajduka Joško Svaguša na komentar slučaja koristio je rečenicu koja je toliko uobičajena za nogometne djelatnike kada se dogodi skandal.

'Neka institucije i organi pravne države rade svoj posao i neka se sve istjera na čistac. To govorim za svaku prigodu pa tako i za ovaj slučaj o kojem doista ne znam puno više od vas', rekao je Svaguša.