STRAŠNO

Namještena utakmica Dinama i Hajduka?

25.07.2010 u 20:59

Bionic
Reading

Nastavlja se policijska čistka u hrvatskom nogometu, a sada je pod sumnjom i utakmica dvaju najvećih hrvatskih klubova Dinama i Hajduka

Do šokantnog otkrića došli su njemački policajci, a Sportske novosti su objavile da su Zoran Mamić, suci i mafija lažirali finale Kupa u kojem je 13. svibnja Dinamo pobijedio Hajduk 3:0 (Mandžukić 2, Sammir).

Prema nekim tvrdnjama, za ovu namještaljku je znao i Hrvatski nogometni savez, ali je zatajio materijale javnosti, kao i činjenicu da je sportski direktor 'modrih' Zoran Mamić bio na ispitivanju u Njemačkoj.

U vezi sa slučajem dovodio se Ante Šapina koji je, navodno, u nekoj kladionici u Aziji samo na tu utakmicu stavio 1,4 milijuna eura. Hrvatski tužitelji opet će imati pune ruke posla.

Inače, pravdu u Maksimiru na finalu prošlogodišnjeg Kupa dijelio je daruvarski sudac Bruno Marić koji je u prvom poluvremenu isključio dva igrača Hajduka (J. Buljat 34, Linić 45) te je dosudio kazneni udarac za hrvatskog prvaka (29). Po kriteriju koji je zauzeo u prvih 45 minuta, Marić nije isključio dva nogometaša Dinama u drugom dijelu.

U Maksimiru je zavladala šutnja. Na mobitele se nitko ne javlja, a što se tiče HNS-a glavni tajnik Zorislav Srebrić je bio kratak.

'Trenutno se nalazim u Latviji i nemam komentar.'

Dinamo - Hajduk 3:0