PORUKA IZ MOLDAVIJE

'Dinamo je prepotentan i to nas motivira'

25.07.2010 u 18:20

Bionic
Reading

Prvotimac moldavskog Šerifa Ognjen Vranješ bit će jedna od najvećih prepreka Dinamu u trećem pretkolu Lige prvaka. Taj branič je stigao u Tiraspol prije tri tjedna, a odigrao je obje europske utakmice protiv albanskog Dinama nakon čega su izborili sraz s 'modrima'

U Šerifu je, kao i u Dinamu, prava 'legija stranaca' koju je nedavno povećao i Ognjen Vranješ. Karijeru je započeo u banjalučkom Borcu, zatim je stigao u Crvenu zvezdu gdje u njega nisu vjerovali pa je završio u Napretku iz Kruševca. Od ovog ljeta je u Moldaviji. Novinaru SN-a otkrio je da pozorno prate Dinamo:

'Zaključujemo da se Zagrepčani drže prilično prepotentno, da nas podcjenjuju, makar spontano i, kao, sigurni su u prolaz. To djeluje motivirajuće.'

I oni su, kao i Dinamo, opasno živjeli u drugom pretkolu. U Moldaviji su dobili 3:1, a u Tirani su poraženi 1:0.

'Igrali smo loše. Trener Andrei Sasnitski, Bjelorus, naredio je čuvanje prednosti. Nije da smo se skrivali pred skautom iz Hrvatske, nego tako, jednostavno smo podbacili. Ali stvarno smo jaki. Ujednačeni. Imamo i dvojicu Brazilaca, jednog Senegalca. Doduše, pričuve osjetno zaostaju, klupa nam je tanka i kratka', govorio je Vranješ koji cijeni 'modre' nogometaše, ali koji nije propustio istaknuti hendikep Zajecove družine.

'Za nas je strašno važno što ne igra Mandžukić, dokazana klasa.'

Vranješ ne daje nikome prednost.

'Izgledi su jednaki. Bit će neizvjesno. Dosta ovisi o prvom susretu, dobro je da je na našem terenu. Odemo li dalje, svatko od nas dobit će najmanje 20 tisuća eura! Ovdje novac nije ni najmanji problem', završio je Vranješ koji je i član reprezentacije BiH do 21 godine.