KRAJ PRIČE

Podvig Anorthosisa, Šibenik propustio 2:0

22.07.2010 u 21:46

Bionic
Reading

Šibenčani su u svojoj premijernoj europskoj sezoni ispunili očekivanja plasiravši se u drugo pretkolo Europske lige, no renomiranu ciparsku momčad Anorthosis unatoč gostujućoj pobjedi od 2:0 nisu uspjeli svladati. Nakon produžetaka Anorthosis je slavio rezultatom 3:0

Šibenčani su u prve tri utakmice svog europskog puta uspjeli sačuvati mrežu, ali unatoč pobjedi od 2:0 na Cipru, na Poljudu je ta sjajna serija stala i protivnik, koji je prije dvije godine igrao zapaženu ulogu u Ligi prvaka, pokazao je dovoljno za veliki preokret i plasman u treće pretkolo.

Ciprani su, pred 4.000 navijača u Splitu, furiozno otvorili dvoboj i nakon 24 minute već anulirali zaostatak. U 16. minuti Francuz Laban je ljevicom precizno pogodio Blaževićevu mrežu, a drugi gol djelo je Portugalca Ramosa Da Silve. Do kraja prvog dijela Ciprani su nizali 'zicere', Cafu je pogodio i stativu i činilo se da će lako doći do trećeg gola i ukupnog trijumfa.

Ipak, u nastavku je Branko Karačić pronašao formulu i situacija na terenu se potpuno izmijenila. Šibenik je počeo igrati i sredinom nastavka imali su dvije sjajne prilike za smanjenje vodstva i, posljedično, prolaz u sljedeću fazu. U 62. minuti Baković je izišao sam pred golmana, a dvije minute kasnije u istoj poziciji našao se Jakoliš, no domaćini nisu uspjeli zatresti mrežu. Osam minuta prije kraja Božić je glavom promašio novu izglednu priliku i dvoboj je nakon vrlo nervozne završnice otišao u produžetke.

Neizvjesnost je trajala do 97. minute kada je Okkas Giannis odapeo iz daljine i postigao treći gol koji je ugasio šibenske nade. Za prolaz su im u nastavku trebala dva gola, no nisu uspjeli zabiti nijedan i njihova premijerna europska putanja je završena.

Šteta što Šubićevac nije imao licencu; s obzirom na to da su svoja prva četiri dvoboja Šibenčani odigrali na četiri različita stadiona, čitava ova priča zaslužuje prolaznu ocjenu. Šteta što nisu uspjeli zadržati veliku prednost, ali pravo malo čudo je bilo što su uopće došli u tako komfornu situaciju.