MINE NA PUTU

Livaja će do Intera morati preko Švicarske

22.07.2010 u 17:36

Bionic
Reading

Premda se nagađalo da se Marko Livaja uskoro seli u milanski Inter, čini se da će do Italije ipak morati zaobilazno, preko Švicarske

Tko bi rekao da će rezultati na Svjetskom prvenstvu utjecati na karijeru 16-godišnjeg igrača Hajduka Marka Livaje. Naime, na Apeninima je zaživjelo pravilo da samo jedan strani nogometaš izvan Europske unije može igrati u Italiji s profesionalnim ugovorom, za razliku od dosadašnja tri.

Blamaža Italije na Svjetskom prvenstvu ponukala je vodstvo lige da otvori dodatni prostor mladim igračima iz Italije, pa je tako kolateralna žrtva ispao Livaja koga je Inter namjeravao plasirati u neku manju sredinu na posudbu. No takav scenarij je sve manji izgledan i sada se traži rezervna varijanta.

Navodno bi se trebala realizirati posudba u Švicarsku, no prije toga treba ponoviti proceduru s preseljenjem obitelji. Do tada će Livaja trenirati sam i čekati razvoj događaj, no već sada je potpuno jasno da u ovoj priči gube baš svi. Od samog Livaje i Hajduka koji ne može koristiti svog igrača, do Intera koji ga također ne može dovesti kako je planirao.