TEMA PO MJERI

Bandić javno kritizirao dinamovce

21.07.2010 u 19:37

Bionic
Reading

Dok izbjegava očitovanje o neusporedivo ozbiljnijim temama, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić javno se osvrnuo na sramotan nastup nogometaša Dinama u Sloveniji gdje su, unatoč teškom porazu od 3:0, 'plavi' izborili treće pretkolo Lige prvaka

Nakon utakmice Koper - Dinamo, gradonačelnik Grada Zagreba i počasni predsjednik Dinama Milan Bandić uputio je vodstvu Kluba pismo sljedećeg sadržaja:

'Potaknut jučerašnjom utakmicom u Kopru i s obzirom na to da sam kao počasni predsjednik Dinama prozvan i u izravnom televizijskom prijenosu, osjećam potrebu da iskažem svoje nezadovoljstvo i zabrinutost. Vjerujem da se slažete sa mnom da nastupima u Ligi prvaka Dinamo ne igra samo za svoj sportski uspjeh, nego da istodobno predstavlja i promovira glavni grad i cijelu našu Hrvatsku pred europskom i svjetskom nogometnom javnošću. Sport je, složit ćete se, jedna od najljepših i najboljih promocija svake zemlje i svake sredine kad se igra sa srcem i kad se na terenu ostavljaju i posljednji atomi snage.

Nažalost, toga jučer nije bilo u Kopru. Bila je to predstava ispod profesionalne razine, bez sportskog dostojanstva i ponosa, bez ljubavi prema Klubu i gradu.

U danima krize, u vremenima kad se mnogi od nas suočavaju s teškim egzistencijalnim problemima, sport može, a i treba biti, ona luč koja pokazuje da postoji svjetlo na kraju tunela, da se radom i samoprijegorom te poštenim pristupom poslu mogu postići veliki rezultati.'