ŽDRIJEB TREĆEG PRETKOLA

Dinamo protiv Moldavaca ili Albanaca

16.07.2010 u 12:11

Bionic
Reading

Kuglice u Nyonu dodijelile su Dinamu u trećem pretkolu Lige prvaka boljeg iz dvoboja moldavskog Sheriffa i albanskog Dinama iz Tirane

Hrvatski prvak Dinamo još mora odigrati uzvratnu utakmicu protiv slovenskog predstavnika Koper, ali pitanje prolaska je riješeno još u Maksimiru kada je bilo 5:1.

Bliži srazu sa Zajecovom družinom su nogometaši Sheriffa koji su u prvom susretu svladali albanski Dinamo sa 3:1, no tu još ništa nije riješeno, jer ih u Tirani čeka pakao.

Utakmice trećeg pretkola na rasporedu su 27. i 28. srpnja, uzvrata 3. i 4. kolovoza, a Dinamo je u prvom susretu gost.

Sheriff je posljednje desetljeće neprikosnoven u svojoj zemlji i svih deset naslova prvaka je osvojio posljednjih deset sezona. Stadion Sheriff u Kišinjevu prima 14.300 gledatelja. Trenira ih Bjelorus Andrej Sasnitcki, a više od pola kadra im čine stranci od kojih treba istaknuti Srbe Brankovića i Adamovića, Crnogorca Nikolića te Brazilce Nadsona i Ymmyja.

Dinamo Tirana ukupno je 18 puta bio prvak Albanije. Igra na stadionu Qemal Stafa, a na klupi je argentinski stručnjak Luis Manuel Blanco. Od glavnih igrača, tu su trojica 'gauča' Garcia, Malacarne i Martinena, zatim Srbin Putinčanin te Senegalac Diop, a od domaćih igrača treba istaknuti Emiljana Vilu, talentiranog veznjaka koji ima ugovor sa zagrebačkim Dinamom, ali je na posudbi kod albanskog imenjaka.

Ždrijeb 3. pretkola Lige prvaka:

Liepajas Metalurgs/Sparta Prag - Inter Baki/Lech
Aktobe/Olimpi Rustavi - Hapoel Tel Aviv/Željezničar
Sheriff/Dinamo Tirana - Dinamo Zagreb/Koper
Litex/Rudar - Birkirkara/Žilina
Levadia/Debrecen - Basel

AIK/Jeunesse Esch - Linfield/Rosenborg
Partizan/Pyunik - Ekranas/HJK
BATE/FH - Kobenhavn
Bohemian/TNS - Anderlecht
Omonia/Renova - Salzburg/HB

Ajax - PAOK
Dynamo Kijev - Gent
Young Boys - Fenerbahce
Braga - Celtic
Unirea - Zenit