GENERALKA ZA SEZONU

Hajduk protiv HSV-a počinje proslavu rođendana

14.07.2010 u 20:31

Bionic
Reading

Svoju posljednju provjeru prije službenog početka sezone splitski Hajduk odrađuje na Poljudu protiv HSV-a. To je ujedno i početak proslave 100. godišnjice kluba

KRAJ 3:3

Hamburg je počeo nešto ambicioznije, ali opasnosti za vratare još nema. U 51. minuti Ibričić se riješio čuvara, ušao u 16, namjestio se na ljevicu i za malo promašio suprotne rašlje Nijemaca. Dvije minute kasnije Pitroipa je opet probio lijevu stranu i vratio za Guerrera koji pogađa stativu. Potom je zaprijetio Petrić, Hajduk je u blago podređenom položaju. U 58. minuti Poklepović uvodi Marijana Buljata i Vejića, dvojac s kojim je uprava našla kompromis i koji se vraća travnjacima. U 62. Anas vuče kontru 2:2 ali sebičnost upropaštava lijepu priliku za 4:2. HSV uporno kombinira, ali iduća prilika opet je Hajdukova. Tomasov (zamijenio Oremuša) je pronašao glavu Čopa koji sa sedam metara gađa malo od stative.

Ipak, Nijemci su nastavili pritiskati i nakon serije prekida uspjeli izjednačiti. Lopta je išla prema drugoj ststivi gdje ju nogom elegentno u izjednačenje pretvorio Tesche. hajduk je prokockao veliku prednost. Pitroipa je promašio zicer, ali hajduk 'visi o koncu'. Grešku bijele obrane iskoristilo je poduzetno krilo koji se sjurio u šesnaesterac kraj statične obrane i s 15 metara snažno pucao kraj gola.

Drobny je u 80. minuti spasio HSV. Prvo je obranio šut Anasa, pa još jedan iz daljine da bi u nastavku obranio i pokušaj Čopa s pet metara. Subašić uzvraća kolegi dvije minute kasnije krasnim istrčavanjem i spašavanjem prilične opasnosti s desne strane nakon šuta Berga. U završnici HSV nastavlja posjedovati loptu, dok Hajduk čeka priliku iz kontre.

PRVO POLUVRIJEME: 3:2

Ovaj dvoboj služi i kao sjećanje na slavne dvoboje ova dva kluba u četvrtfinalu Kupa prvaka prije 30 godina. Nijemci su onda prošli iako je Hajduk u sjajnom dvoboju pobjedio sa 3:2. Početak nije donio ispipavanje snaga, već u trećoj minuti prilično popunjene poljudske tribine su slavile. Čop je na sredini terena bio brži od Ze Roberta, guirnuo loptu za Ibričića koji ulazi u kazneni prostor i prizemno pogađa suprotni kut.

Samo pet minuta kasnije Anas je povukao kontru 3:2, ubacio u sredinu gdje je nespretno regairao Rozenhal i poslao loptu u vlastitu mrežu. Hajduk je nastavio terenski dominirati i nakon 15 minute igre oštro je pucao Andrić. Nijemci su uzvratili preko van Nisteelroya, ali Subašić je bio dobro postavljen.  Novu veliku neugodnost Drobny nije morao dugo čekati. Anas je opet probio lijevu stranu, ubacio, a lopta je u neugodnom luku sjela na gredu. Golman HSV-a bio bi nemoćan.

Nijemci su uzvratili po svojoj lijevoj strani, ali povratnu loptu između dvojice protivnika izbacio je Maloča. Sadržajnu utakmicu nastavio je uljepšavati Ibričić koji sa 20 metara tjera Drobnyja na obranu nogom.

Smanjenje rezultata došlo je u 25. minuti nakon sudačke konfuzije. Pomoćni je sudio zaleđe Guerreru koji se ukipio s rukama u zraku i hajdukova obrana je stala. Priseban je bio Van Nisteelroy koji je ušao i pucao iz prve, Subašić brani ali lopta odlazi do druge stative gdje ju Pitroipa šalje u gol. Subašić je skoro i to obranio, ali lopta je od stative ipak ušla u gol.

Hajduk se nije uplašio. Sljedeći nalet donio je ulazak Oremuša u 16 u 37. minuti i tamo ga je pokosio Pitroipa. Na bijelu točku loptu je namjestio Ibričić i 'Panenkom' ju smjestio u mrežu. Njemački komentator je oduševljen igrom Hajdukove desetke. Nove probleme za HSV opet je stvorio Anas koji ulazi s lijeve i puca u bliži. Drobny brani, a Čop brzu loptu ne uspijeva s deset metara poslati u nebranjenu mrežu.

Prije odmora Hamburg je ponovno smanjio. Pitroipa je ušao u prostor gdje ga je sapleo Režić a siguran egzekutor s bijele točke bio je Mladen Petrić. Predivna utakmica pred sjajnim ambijentom kojega stvara 15.000 glasnih navijača. HSV je u 44. umalo izjednačio. Van Nisteelroy sjajno proigrava Roberta. Subašić ga je dobro zatvorio i ovaj vraća loptu Guerreru pred praznu mrežu, ali pravovremeno uklizava Maloča i spašava gol.

Sastavi:

HAJDUK: Subašić, Strinić, Buljat, Režić, Maloča, Andrić,Oremuš, Ljubičić, Anas Sharbini, Ibričić, Čop
HSV: Drobny, Taesche, Rozehnal, Bešić, Sowah, Jarolim, Ze Roberto, Pitroipa, Petrić, Guerrero, Van Nistelrooy