UVJETI NEPOZNATI

Robert Kovač Dinamov, ugovor na godinu i pol

29.01.2009 u 12:32

Bionic
Reading

Stoper hrvatske nogometne reprezentacije Robert Kovač dogovorio je sve uvjete suradnje sa zagrebačkim Dinamom i već danas putuje u Antalyju gdje će se pridružiti svojoj novoj momčadi

Dinamo i Borrusia iz Dortmunda dogovorili su uvjete transfera 34-godišnjeg Kovača u redove hrvatskog prvaka. Potpisana je suradnja u trajanju od godinu i pol dana, a daljnje službene informacije izaći će u petak.

'On ide s nama u Tursku i tamo ćemo sutra organizirati tiskovnu konferenciju gdje će Robert i vodstvo kluba odgovarati na pitanja. Za sada toliko', rekao je Dinamov glasnogovornik Siniša Jagodić.

Je li došao kao slobodan igrač ili uz odštetu?

'To su sada detalji, o tome ćemo sutra', ostao je čvrst.

Kovač je karijeru, zajedno s bratom Nikom, počeo u Herthi iz Zelendorfa, a kao 21-godišnjak debitirao je za Nürnberg. Godinu kasnije prelazi u Bayer iz Leverkusena, gdje je i ostavio najdublji trag, a prije Dinama nastupao je i za Bayern, Juventus i Borussiu Dortmund.

Za reprezentaciju Hrvatske u posljednjih deset godina skupio je 80 nastupa.

Dinamo ga je pokušao dovesti i prije godinu i pol dana, no tada su pregovori zapeli zbog bankovnih garancija. Tada mu je obećana plaća od dva milijuna eura godišnje.