ŠPACO TVRDI

Poklepović: Idemo u borbu za naslov prvaka

07.07.2010 u 13:05

Bionic
Reading

Špaco Poklepović pojavio se pred novinarima prvi put nakon završetka priprema. Zadovoljan je učinjenim s jedne strane, no i oprezan s najavama, jer je svjestan toga da velikim brojem odlazaka gubi moć koju je Hajduk imao u proljeće

'Otišlo je puno igrača, no recesija je globalna pojava pa je tako zahvatila i naš klub. Uprava je u suglasnosti s nama iz struke morala optimizirati igrački kadar', rekao je Poklepović i dodao da Hajduk nikoga nije angažirao, jer za dovesti velikog igrača treba uči u veliku investiciju.

'Zato smo se okrenuli našem kadru, vjerujem u našu momčad, treba biti samo malo strpljiv i sve će doći na svoje.'

No unatoč svim problemima, Poklepović ne odustaje od ciljeva ove sezone.

'Spremni smo ući u okršaj za prvo mjesto, a to ćemo uspjeti jedino ako iz postojećeg igračkog kadra izvučemo maksimum. Radili smo dobro i nema razloga da ne budemo jednako fizički moćni kao prošle sezone.'

Poklepović se ne osvrće ni na izravnog konkurenta Dinamo; kaže da ga ne zanima što rade drugi, već njegova momčad. Ustvrdio je i da u glavi već sada ima sastav za prvu službenu utakmicu.

'Deficitarni smo na desnom boku i u špici napada, no s igračima koje imamo na raspolaganju pokrpat ćemo i te rupe. Neke odluke morale su se donijeti u interesu kluba i ja sam ih amenovao kao prvi čovjek struke', zaključio je Poklepović.