ODGOJNE METODE

BBB-i sami radili reda na tribini

16.06.2010 u 21:17

Bionic
Reading

Prijateljski dvoboj između hrvatskog i slovenskog nogometnog prvaka na igralištu Hitrec Kacijan pogledalo je oko 2.500 gledatelja. Od toga je gotovo tisuću bilo aktivnih navijača, a policije na tribini nije bilo

Kako je i uobičajeno na utakmicama ovakvog tipa, osiguranje je bilo tek simbolično. Poneki zaštitar i policajac, uglavnom nezaposlen, stajao je na ulazu. Navijači Kopera nisu došli u Zagreb i pravog rizika nije bilo. S obzirom da je Dinamo slavio rezultatom 1:0 izostala je bilo kakva vrsta kolektivne nervoze.

Nije bilo uobičajene navijače retorike usmjerene prema zapadnim susjedima. Niti jedna uvreda. Jedino agresivno skandiranje bilo je usmjereno prema klupskom izvršnom dopredsjedniku, a navijači su skandirali i 'hoćemo istinu', aludirajući na slučaj propucanog kolege nakon prvosvibanjskog derbija.

Kako pregleda na ulazu nije bilo, na tribine je ušlo sve i svašta, ali zanimljivo je da je zapaljena samo jedna baklja. Ona nije ubačena u teren, ali zato jesu dvije pivske boce i limenke.

Mlađe prijestupnike redari nisu niti pokušavali otkriti, ali zato ih je locirao jedan stariji viđeniji navijač, koji je uz odobravanje publike odgojnim šamarima i tjeranjem s tribine 'objasnio' da takvo primitivno ponašanje ne treba biti dio navijačkog izražaja Dinamovih navijača. Nakon dvije akcije dotičnog navijača bacanja više nije bilo.