ZAKLJUČAN STADION

Igrači Splita morali provaljivati

14.06.2010 u 12:48

Bionic
Reading

Igrače i stručno vodstvo RNK Split prvi dan priprema dočekao je lokotima zaključan stadion u Parku mladeži

Trakavica oko vlasništva nad stadionom u Parku mladeži nastavljena je najnovijim incidentom koji je obilježio prvi dan priprema Splićana. Naime, uoči prozivke dočekao ih je lokotima okovan ulaz u stadion pa je trener Ivan Katalinić poveo igrače na prvi trening preko tribina.

'Umjesto da se svi skupa koncentriramo na pripreme, moramo razmišljati tko će prepiliti lokot', rekao je sportski direktor Nenad Pralija, a počasni predsjednik Žarko Mihaljević dodao:

'Neka se pitanje vlasništva riješi na sudu, no nama nitko nema pravo uskratiti trening na stadionu koji koristimo i u koji ulažemo već 57 godina.'

Očito je da je najava građevinskih radova i otklanjanja nedostataka na stadionu uvjetovala spomenuti čin promjene lokota, djelo zasad nepoznatog počinitelja, no zna se da je s jedne strane RNK Split, a s druge Atletski splitski klub, Javna ustanova Športski objekti i Grad Split na čelu s gradonačelnikom Kerumom.

Teško da bi ovakvog sukoba bilo da stadion nije izgrađen na vrijednom zemljištu koje se zbog lokacije procjenjuje na preko deset milijuna eura, pa klub smatra da su teren i okolno zemljište njegovi, a gradonačelnik Kerum tvrdi da je riječ o gradskoj imovini.