U DRUGOM POKUŠAJU

Robert Kovač dogovorio dolazak u Dinamo

26.01.2009 u 08:35

Bionic
Reading

Proslavljeni hrvatski nogometaš i stalni član hrvatske reprezentacije Robert Kovač (34) sve je dogovorio s Dinamom te se samo čeka blagoslov dortmundske Borussije kako bi se ovaj transfer zgotovio. Kovač bi s Dinamom trebao potpisati ugovor do 2010. godine

Svjesni da je u obrambenim redovima veliki propuh, braća Mamić zaputila su se u Dortmund gdje su razgovarali s Robertom Kovačem u vezi s njegovim dolaskom u Maksimir. Ovo nije prvi put da je mlađi Kovač pred vratima Dinama. Naime, prije dolaska u Dortmund Robert je već bio sve dogovorio s Mamićima, no na kraju je posao propao.

Kako pišu Sportske novosti, sad je priča sasvim drugačija. Robert Kovač ne igra u Borussiji, a trener dortmundske momčadi ni ne računa na njega. S obzirom na to da mu ugovor s bundesligašem istječe na ljeto, vrlo je lako moguće da bi ga se Borussija htjela što prije riješiti i tako uštedjeti novac koji mu isplaćuje. Sportske novosti tvrde da se Robert usmeno sve dogovorio s Mamićima, a za završetak posla potrebna je i suglasnost Borussije.

Prema njima, Kovač bi već ove zime, i to najkasnije do kraja zimskog prijelaznog roka (31. siječnja), trebao potpisati ugovor s Dinamom koji bi ga za 'modre' vezao do 2010. godine. Bila bi to odlična vijest za sve. Dinamo bi dobio čvrstu obrambenu kariku i vođu na terenu, Kovač bi dobio kontinuitet igara što je za igrača njegovih godina itekako važno, a razloga za osmijeh imao bi i izbornik Bilić kojemu bi tako jedan od standardnih braniča ostao u formi za ostatak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.