KRAJ BORBE ZA KAPETANA

Šibenik: Ademi nas je izigrao i prevario

Bionic
Reading

Šibenik je priznao poraz u slučaju Ademi. Talentirani igrač sa Šubićevca od sljedeće sezone će nositi dres Dinama koji će za to platiti pravu siću

Tržišna vrijednost 19-godišnjeg šibenskog kapetana je 1,5 milijuna eura, a Dinamo ga je doveo za 92 tisuće eura, koliko je dužan isplatiti prema propisima Fife. Na Šubićevcu su priznali da su izgubili mladog igrača i ne bježe od svoje odgovornosti. No istodobno optužuju obitelj Ademi zbog načina na koji se sve dogodilo.

'Ja sam isključivi krivac za to. Zbog svega stavljam svoj mandat na raspolaganje. Koliko god sam svjestan svoje pogreške u proceduralnom smislu, smatram da je to pitanje ljudske moralnosti. Moji principi rada su takvi, išao sam na povjerenje obitelji. Vjerovao sam da će Ademi željeti doći u moju kancelariju i potpisati profesionalni ugovor. Ovako smo se igrali gluhog telefona', rekao je direktor Šibenika Marko Karadžole za SN.

Još oštriji je dopredsjednik kluba Željko Dulibić.

'Ovo što nam je priredio Ademi nas je zaboljelo, razočaralo i povrijedilo. Pozitivni propisi Uefe i Fife čine velike klubove još privilegiranijima u odnosu na nas male. Dosad se Ademi nije bunio kada je umjesto dvije tisuće kuna, koliko je trebao dobivati po stipendijskom ugovoru, primao šest tisuća kuna i premije na koje nije imao pravo. Omogućili smo mu da sa 18 godina postane najmlađi kapetan u povijesti kluba. Postao je prvotimac, juniorski reprezentativac. Sve smo mu dali, a on nam je na ovakav način uzvratio. Praktički nas je izigrao i prevario', izjavio je Dulibić kojem nije ni jasno kako je Dinamo uopće došao u posjed Ademijevog ugovora koji je bio u HNS-u, ŽNS-u i klubu.

Ipak, Šibenik neće prijaviti ni Ademija ni Dinamo te se okreće stvaranju momčadi za sljedeću sezonu.