HAJDUKOVA KRIŽALJKA

Andrić može ići za veliku lovu, Anas nikako

04.06.2010 u 21:15

Bionic
Reading

Marijan Buljat pristao je na smanjenje ugovora, Srđan Andrić može otići samo za veliki novac, a Anas Sharbini nikako, dok je Senijad Ibričić na pragu odlaska u ruski Rubin

Marijan Buljat dogovorio je smanjenje ugovora sa 360.000 na oko 200.000 eura po sezoni i od naredne sezone trebao bi se priključiti seniorskoj momčadi i staviti na raspolaganje Špaci Poklepoviću. Buljat je prošle zime došao pod udar Svagušine želje da značajno smanji proračun, a uštedu napravi na onima koji primaju najviše, no nije pristao, kao ni većina ostalih, pa je privremeno premješten u drugu momčad, gdje je trenirao i čekao dogovor.

Njegovim stopama uskoro bi trebao i Hrvoje Veić, čime bi Hajduk pokrpao rupe nakon odlaska Gorana Rubila i eventualnog transfera Jurice Buljata. Skokin odlazak uvjetovao je i da se 'bili' ne bi tako lako odrekli kapetana Srđana Andrića kojeg traži Kaiserslautern. Načelan je stav da bi Andrića pustili samo uz značajnu financijsku korist, kako za Hajduk, tako i njega osobno, no nije precizirano o kojoj je cifri riječ.

Pojavila se informacija i da je mlađi brat Sharbini na meti Fenerbahčea koji je navodno Hajduku spreman isplatiti 2,8 milijuna eura, no ta svota nije zaintrigirala čelnike Hajduka koji su Rijeci za braću platili gotovo jednako visoku odštetu. Uostalom, iz 'bilih' kancelarija je svojedobno najavljeno da će prodaja Anasa Sharbinija biti najbolji posao u klupskoj povijesti. Pred Anasom su, dakle, još brojni dani dokazivanja i teško je vjerovati da bi mogao napustiti Poljud prije Senijada Ibričića, koji bi ovih dana trebao dovršiti pregovore s Rubinom iz Kazana.