SUĐENJE U BIH?

Dva navijača Dinama zadržana u pritvoru

25.01.2009 u 19:35

Bionic
Reading

Dvojica navijača zagrebačkog Dinama koji su izazvali nerede u Mostaru i Gabeli kod Čapljine zadržana su u pritvoru dok je njih 14 predano policiji RH, potvrdili su u nedjelju iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Mostar dvojicu privedenih navijača Dinama su prepoznali zaštitari kojima su huligani nanijeli tjelesne ozljede u izgredu koji se u noći s petka na subotu dogodio u središtu Mostara.

'Nakon što su saslušani u županijskome tužiteljstvu, donijet će se odluka hoće li im se odrediti mjera jednomjesečnog pritvora', potvrdila je tužiteljica Dubravka Ivanišević.

U slučaju da budu zadržani u pritvoru pod optužbama da su nanijeli teške tjelesne ozljede zaštitarima, dvojici građana RH bi se sudilo pred Općinskim sudom u Mostaru.
Policija je nakon toga izgreda uhitila ukupno 14 huligana od kojih su desetorica iz Hrvatske koji su napali i teško ozlijedili dvojicu a lakše jednoga zaštitara ispred Stambeno-prodajnog centra Rondo u središtu Mostara.

Kako su potvrdili u policiji šestorica pripadnika BBB-a su uhićena u subotu nakon finalnog susreta između Dinama i Osijeka nakon što su nasrnuli na gledatelje za koje su mislili da su navijači Osijeka.

Pripadnici BBB-a su došli u Hercegovinu gdje se njihov klub Dinamo nalazio na pripremama i sudjelovao na međunarodnom Memorijalnom turniru 'Andrija Anković' u Gabeli kod Čapljine.