MOZAIK ZA PRVU LIGU

Ivan Katalinić preuzeo klupu RNK Split

02.06.2010 u 12:19

Bionic
Reading

RNK Split predstavio je novi stručni stožer na čelu s Ivanom Katalinićem kao šefom stručnog stožera i Stipom Balajićem kao trenerom, njegovim pomoćnikom

Dugo se u javnosti špekuliralo da će plasmanom u T-Com Prvu HNL crveni potražiti iskusnijeg trenera od Tončija Bašića, koji je klub iz četvrte lige doveo do prve, a sve je dobilo potvrdu u utorak popodne kada se bivši trener Bašić zahvalio i odstupio sa svoga mjesta.

'Bašiću je ponuđeno mjesto u novom stožeru, no on je to odbio pa smo se okrenuli novim rješenjima', rekao je sportski direktor Nenad Pralija i najavio još jednu dobru vijest, a to je da uskoro počinju radovi na stadionu te da će Split od prvog kola najvjerojatnije domaće utakmice igrati na svom Parku mladeži, a ne na Poljudu.

Ivan Katalinić je nakon puno klubova u kojima je radio Split shvatio kao još jedan izazov u karijeri.

'Ambiciozna su sredina i za mene je to još jedan izazov jer u novoj sezoni ispada pet ekipa. Liga će biti jaka, trebat će puno raditi, ali trebat će nam i nekoliko pojačanja, iskusnih igrača koji su igrali prvoligaški nogomet', kaže Katalinić, a prvi među novim pojačanjima trebali bi biti napadač Imotskog Obilinović i stoper Šibenika Vidić.