UZ PORAZ NA KRAJU

'Crveni' Split slavi novog prvoligaša

29.05.2010 u 20:48

Bionic
Reading

Iako su još prije četiri kola osigurali ulazak u T-Com Prvu HNL, nogometaši dosadašnjeg drugoligaša Splita danas su svojim navijačima pripremili veliku feštu. Doduše, ne u potpunosti jer su u zadnjem kolu izgubili od Mosora 2:1. Split je poveo golom Joška Paraća, slavlje im je s dva gola u sudačkoj nadoknadi pomutio Ivan Jovanović

Split će nakon 49 godina ponovno svjedočiti gradskom derbiju, kada je u pitanju prvoligaški nogomet. Radnički nogometni klub Split danas je i službeno postao prvoligaš. No iako je sve bilo spremno za slavlje, gosti iz Mosora nisu marili za njihovo slavlje te su im s dva gola Ivana Jovanovića uskratili potpuni užitak.

Nogometaši Splita su pred oko četiri tisuće gledatelja proslavili ranije izboreni ulazak u prvoligaško društvo. Nakon utakmice pobjednički pehar kapetanu Anti Žužulu predao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, nakon čega su igrači sjeli u otvoreni autobus i provezli se ulicama Splita. Na slavlju Splita bio je i predsjednik Hajduka Joško Svaguša, ali i brojni bivši nogometaši, poput Igora Štimca.


'Imali smo želju na najbolji način proslaviti odlične rezultate koje smo postigli ove sezone. Ništa nije slučajno jer mi već tri godine ostvarujemo plasmane u viši rang natjecanja', kazao je direktor Splita Nenad Pralija.


Fešta novog prvoligaša pod nazivom 'Split je prva liga' nastavila se dugo u noć na stadionu u Parku mladeži koncertom Mate Miše Kovača.