ŠERIĆ BLIZU ODLASKA

Hajduk snimao Argentinca Vareu

27.05.2010 u 20:28

Bionic
Reading

Prvi čovjek Hajdukove struke Ivica Šurjak i član nadzornog odbora Rade Lasić u Širokom Brijegu su gledali dvoboj domaćina sa Zrinjskim, sve kako bi se uvjerili u kvalitetu napadača domaćih Juana Manuela Varee

Špaco Poklepović rekao je uoči odlaska na pauzu da Hajduku 'pošto-poto nedostaje kvalitetan napadač', killer koji će zabijati u serijama. U kadru takvoga nema, premda Vukušić i Čop pokazuju određeni potencijal, a iz omladinskog pogona se priključuju Lendrić i mladi Livaja, naravno, ukoliko ne ode u Italiju.

Ahmad Sharbini također nije taj, prvenstveno zbog loše forme i činjenice da Poklepović na njega uopće ne računa. Zato su čelnici Hajduka odlučili dovesti pojačanje i potegli do Širokog ne bi li se uvjerili u kvalitetu Argentinca koji je u upravo završenoj sezoni u dresu Širokog postigao 14 golova.

Premda je Varea bio strijelac pobjedničkog gola u derbiju sa Zrinjskim, čini se da Hajdukovi izaslanici nisu pretjerano zadovoljni. Prvenstveno zato što Varea konstitucijom i stilom igre podsjeća na Vukušića, a gomilanje sličnih igrača baš i nema pretjeranog smisla.

No Hajduk će Argentinčevo ime imati u bilježnici potencijalnih pojačanja i ukoliko se na tržištu ne nađe nešto kvalitetnije i financijski povoljnije, moguće je da Varea ipak završi na Poljudu.

Hajduk je blizu razlaza s Antom Šerićem, koji bi rado napustio Split i otišao u Tursku, no za razvod traži oko 300.000 eura zbog prijevremenog odlaska iz kluba.