INICIJATIVA BRANITELJA

Novo zbližavanje Dinama i Hajduka

27.05.2010 u 19:32

Bionic
Reading

Hajduk i Dinamo - hrvatski jug i sjever, u mnogočemu riječ je o istoznačnicama koje su bez pravog razloga već godinama suprotstavljene. Riječ je o elementima istih cjelina koje samo zajedno mogu prosperirati

Frustrirani tipovi neće izumrijeti, ali dva udarna hrvatska kluba čine sve što je u njihovoj moći da ih izoliraju i bace u sedmi plan. Priprema se nova akcija koja će doprinijeti zdravijem okruženju oko nogometnih travnjaka. Nakon prijateljske geste prema mladim igračima Dinama u Splitu i adekvatnog uzvrata u Zagrebu red je došao na veterane 'vječnih rivala' koji će međusobnim dvobojem na Maksimiru simbolično obilježiti događanje u organizaciji branitelja.

'Nikada mi nije do kraja bila jasna netrpeljivost između pojedinaca sa sjevera i juga. Ovo je još jedan korak u spajanju nečega što se treba držati zajedno. Na bojištu smo svi bili zajedno, dinamovci i hajdukovci, tada je bilo svejedno', kaže jedan od organizatora, Ante Tandara.

Utakmica će se odigrati u nedjelju u 17.50 sati, a gledatelji će besplatno moći na djelu vidjeti Kranjčara, Vabeca, Cvitanovića, Hadžića… s jedne te Šurjaka, Cukrova, Andrijaševića i ostale hajdukovce s druge strane. Sve zajedno, u borbi protiv besmislene mržnje.

Dvoboj će medijski zajedno prezentirati čelnici zagrebačkih branitelja te udruge Dinamovih i Hajdukovih navijača.

Drugog lipnja počet će juniorski turnir Mladen Ramljak, kojemu je tradicionalno domaćin Dinamo, a među osam sastava hrvatske boje branit će upravo plavi i bijeli. Iako su iz Dinama nedavno najavljivali da Hajduk neće zvati, odlučili su im oprostiti lanjski odlazak s pobjedničke ceremonije i dati novi poticaj pozitivnim vibracijama između Poljuda i Maksimira koje se frekventno emitiraju posljednjih tjedana.