STIŽE SLUŽBENA PONUDA

Interu Liga prvaka, a onda i Livaja?

24.05.2010 u 08:59

Bionic
Reading

Milanski gigant koji je upravo osvojio najprestižnije europsko natjecanje, uporan je u dovođenju mladog Hajdukova nogometaša Marka Livaje

Talijanski menadžer Pastorello neće, kako je to planirano, doputovati u Split na još jedan sastanak s Hajdukom; iz Italije je najavljeno da će Inter u ponedjeljak na Poljud poslati službenu ponudu za Marka Livaju. Spekulira se da se radi o oko pola milijuna eura, čime bi Inter nadmašio prvotnu ponudu od 350.000 eura za Livajin prelazak.

Nekima se može činiti čudnim to što Talijani traže, koji bi Livaju mogli uzeti za samo 180.000 eura koliku odštetu propisuje Uefa za igrača koji nema profesionalni ugovor, no računica je vrlo jednostavna: Livaja bi, naime, u tom slučaju morao na Apeninski poluotok preseliti s obitelji, a Inter pokazati da obitelj Livaja seli zbog neodgodivih poslovnih obveza.

Da bi izbjegli preseljenje cijele obitelji, što bi i klubu i obitelji stvorilo dodatne probleme, Inter je, naravno, spreman ponuditi nešto više novca, što i nije neki veliki problem. Pogotovo ne nakon osvajanja Lige prvaka, kada je značajno narasla vrijednost i klubu i svi njegovim igračima.