NAVIJAČIMA JE DOSTA SVEGA

Torcida: Soldićeva kazna je iritantna i smiješna

18.05.2010 u 09:47

Bionic
Reading

Splitska Torcida oglasila se priopćenjem u kojem osuđuje napad na Gorana Vučevića i proziva Nadzorni odbor Hajduka za neodgovarajuće postupke prema nasilniku Stipi Soldiću

Nakon napada na šefa Hajdukova omladinskog pogona Gorana Vučevića, na kojega je nasrnuo Stipe Soldić, skrbnik 16-godišnjeg kadeta Špire Peričića, službeno se oglasila i Torcida. Umjesto disciplinskog postupka protiv igrača i menadžera, traži se podnošenje kaznene prijave. Navijači će izraziti potporu Vučeviću na utakmici kadeta Splita i Hajduka u utorak u 18 sati, a najavljuju organizirani dolazak i bučno navijanje.

U priopćenju Torcide, među ostalim, stoji da je nedopustivo da raznorazni pojedinci uzimaju sebi za pravo rješavati bilo kakve nesuglasice fizičkim napadima na trenere kluba, što, nažalost, nije prvi ovakav slučaj u nedavnoj Hajdukovoj prošlosti.

'Klub navijača Torcida drži kako je krajnje vrijeme da se Hajduk jednom zauvijek zaštiti od utjecaja i samovolje raznih managera, zastupnika igrača, skrbnika, bahatih roditelja i njihovih pritisaka. Iz tog razloga smiješna je i iritirajuća kazna koju je samoprozvani Nadzorni odbor Hajduka odredio počinitelju incidenta Stipi Soldiću, u vidu zabrane ulaska u službene prostorije Hajduka. Jedini način kazne koji je primjeren ovakvim izgredima jest podnošenje kaznene prijave zbog nasilničkog ponašanja protiv gore navedenog počinitelja. Svaki pokušaj nekažnjavanja ili 'guranja pod tapet' ovakvih i sličnih slučajeva od strane aktualne Hajdukove uprave smatramo grubim oblikom nepoštivanja zaštite digniteta i ugleda Hajduka.'

Na kraju priopćenja Torcida poziva sve da u utorak daju potporu stvaranju zdravog Hajduka, oslobođenog od svih neprimjerenih utjecaja.