LJUTNJA U HAJDUKU

Kadeti Dinama zaboravili na fair-play

18.05.2010 u 08:42

Bionic
Reading

Hajdukovi kadeti su u Maksimiru odigrali 2:2 i nadomak su naslova prvaka Hrvatske, no Splićani nisu zadovoljni načinom na koji je njihov domaćin došao do boda

U videoprilogu objavljenom na portalu hajduk.hr može se vidjeti sudačka nadoknada maksimirske utakmice. Video počinje prvom sekundom dodanog vremena. Isteklo je 80 minuta (2 puta po 40), glavni sudac je bio Kristijan Marić iz Vrbovca, pomagali su mu Zlatko Šimčić iz Koprivnice i Josip Havaić iz Koprivnice, Hajduk je vodio sa 1:2.

Najavljene su četiri minute nadoknade, igrala se već peta (!), prekršajem je zaustavljen jedan hajdukovac, a dinamovac je kažnjen žutim kartonom. No s obzirom na to da je sudac Marić pustio prednost, splitski nogometaši su izbacili loptu izvan igre da bi se mogla ukazati pomoć njihovom suigraču. Nakon što je liječnička služba intervenirala, mladi dinamovci nisu vratili loptu gostima, te u šestoj minuti nadoknade zabili za izjednačenje. Završilo je 2:2.

Hajdukovi kadeti su i dalje prvi favoriti za naslov, trebaju im za to dvije pobjede ovog tjedna u Splitu, no ovi događaji svakako ne idu u prilog odnosa među igračima koji su uz obilježja Dinama i Hajduka bez ikakvih problema prošetali splitskom rivom i zagrebačkim Tomislavovim trgom.