'OKO ZA OKO'

Tko sprema revanš - policija ili BBB?

12.05.2010 u 20:13

Bionic
Reading

Iako je prošlo desetak dana od sukoba policije i Bad Blue Boysa na utakmici između Dinama i Hajduka, strasti se ne stišavaju. Jutros je na prostorijama Udruge navijača Dinama u Draškovićevoj ulici osvanuo grafit 'Oko za oko'. Pitanje je samo tko je autor

Rano jutros na izlogu Udruge navijača Dinama u Draškovićevoj osvanuo je grafit 'Oko za oko'. Naravno, povod je sigurno bio prošlotjedni sukob navijača i policije, u kojem je nakon eksplozije topovskog udara bez oka ostao 33-godišnji policajac Kristijan Trokter. U tim je sukobima ozlijeđen i Dinamov navijač Mario Galić, koji je propucan iz policijskog pištolja, a još uvijek se oporavlja u KBC-u Zagreb.

Bad Blue Boysima ovakva poruka sasvim sigurno nije dobro sjela. A nakon ispisivanja grafita poslali su i priopćenje.

Grafit 'oko za oko' osvanuo je na prozorima Udruge navijača Dinama u jutarnjim satima. Odmah nakon što smo uočili sramotnu poruku pozvali smo policiju koja je došla na mjesto događaja. Nešto kasnije stigli i vatrogasci, koji su obrisali grafit koji poziva na osvetu navijačima.

Udruga navijača Dinama smatra kako je neprimjereno i za svaku osudu pozivati na osvetu prema navijačima i tako još više zaoštravati odnose između policije i navijača. Udruga navijača Dinama oštro je osudila navijačko nasilje na utakmici Dinama i Hajduka, kao i neprimjereno korištenje sile od strane policije koje je rezultiralo brojnim povrijeđenim navijačima.

Udruga navijača smatra neprimjerenim pisanje bilo kakvih grafita koji pozivaju na mržnju prema policiji, drugim navijačkim skupinama i bilo kojim građanima.

Udruga navijača Dinama, Draškovićeva 23.