ŠOK NA POLJUDU

Hajdukov biser prelazi u Mourinhov Inter

04.05.2010 u 20:21

Bionic
Reading

Mladi napadač Hajduka Marko Livaja na korak je do transfera u milanski Inter koji ga prati već godinu i pol

Jedan od najperspektivnijih mladih igrača Hrvatske, 16-godišnji Marko Livaja, najvjerojatnije će napustiti Hajduk i od sljedeće sezone obući dres milanskog Intera. Livaja, koji nema profesionalni ugovor s Hajdukom, nego samo stipendijski, privukao je pozornost skauta Intera koji su mu ponudili potpis profesionalnog ugovora.

Kada su na Poljudu čuli što im se 'valja iza brda', brzo su reagirali, no čini se da je to bilo prekasno i da je još jedan biser prije vremena otišao s Poljuda.

Livaja je ponikao iz Omladinca iz Vranjica, za seniorsku momčad debitirao je kao 14-godišnjak, a onda je došao na metu Dinama i Hajduka. Braća Mamić posjetili su ga u roditeljskom domu i dogovorili transfer, no Livaja se predomislio i na kraju ipak pristupio Hajduku. U dvije sezone postigao je veliki broj golova za kadete i juniore 'bilih', kao i za sve reprezentacijske selkcije od U15 do U18.

Zimus ga je, premda mu je tek 16 godina, Edoardo Reja poveo na pripreme u Marbellu, no povratkom s priprema Livaja je ponovno vraćen u omladinski pogon. Hajduku će najvjerojatnije pripasti tek minimalna naknada po propisu Uefe, koja iznosi oko 180.000 eura, no talijanski Inter inzistirao je na suradnji s Hajdukom kome za čiste papire i dogovor o transferu Livaje nude nešto veću odštetu od 350.000 eura.