28. KOLO T-COM PRVE HNL

Istra izborila nadu, Cibalia i Šibenik uspješni u gostima

01.05.2010 u 20:03

Bionic
Reading

Cibalia je pobjedom u Čakovcu opet, barem privremeno, preuzela drugo mjesto od Hajduka na prvenstvenoj ljestvici, a Šibenčani su se pobjedom u Karlovcu dodatno oraspoložili pred uzvrat finala Kupa na Šubićevcu

Samo tri kola prije kraja prvenstva, još uvijek se ne zna tko će u Europu, a tko će ispasti. Istra je u Puli s dva Šehićeva gola izborila pobjedu nad Interom i pobjegla s dna prvenstvene ljestvice. Domaćini su bili puno bolji suparnik od Zaprešićana i pravo je čudo što rezultat za momčad Zorana Vulića nije bio puno povoljniji.

Pravu dramu vidjeli smo u Karlovcu, gdje su domaćini dopustili Šibenčanima da osvoje sva tri boda i tako s puno optimizma dočekaju Hajduk u uzvratu finala Kupa na Šubićevcu. Karlovac je odigrao loše, promašio i s bijele točke, a gosti, pritisnuti i nevoljama s isplatom plaća, prikazali su igru dostojnu finalista Kupa i posve zasluženo pobijedili.

Cibalia je u Čakovcu odigrala prilično defanzivno, prepustila je domaćinima i igru i prilike, no na kraju su Vinkovčani s dva gola u mreži golmana Mađarića stigli do 15. pobjede u sezoni. Bila je to možda i posljednja prava prilika Međimurja da s tri boda ostane u prilici zadržati prvoligaški status. S obzirom na to da u idućem kolu Čakovčani gostuju na Poljudu teško je za očekivati da će se i ove sezone spasiti.

'Vatreno' je bilo na Stanovima. Tijekom susreta Zadra i Lokomotive vidjeli smo dva opravdano dosuđena jedanaesterca, gotovo masovnu tučnjavu igrača te na kraju i zasluženu podjelu bodova. Domaćini su poveli u 54. minuti nakon što je Sopiš srušio Terkeša, a Mršić realizirao najstrožu kaznu, dok su zagrebački klinci izjednačili s 'kreča' samo pet minuta kasnije. Strijelac je bio Poljak.

Slaven Belupo i Rijeka nisu prikazali predstavu dostojnu svog renomea, no na kraju domaćini mogu više žaliti za pobjedom. Konačnih 1:1, epilog je loše utakmice u kojoj je Fernandez izbacivao loptu s crte nakon 'škarica' Jurića, a pogađali su Poldrugač za domaćine i Križman za goste. I jedna i druga momčad možda je odigrala lošije od očekivanog budući da nemaju više nikakvih ambicija za Europu, a daleko su od zone ispadanja.

Lijepu utakmicu gledali smo iu Gradskom vrtu. Osijek je napadao, Vatreks se organizirano branio i prijetio kontranapadima te je konačnih 1:1 zaista pravičan rezultat. Poveli su gosti već u 15. minuti, a domaćini su izjednačili nedugo nakon isteka sata vremena igre. Posljednjih 15 minuta igralo se s puno trke i prilika, ali rezultat se na semaforu nije mijenjao.

Karlovac - Šibenik 0:2 (0:0)
Strijelci: 0:1 Alispahić (61), 0:2 Zec (90+3)
Zadar - Lokomotiva 1:1 (0:0)
Strijelci: 1:0 Mršić (54-11m), 1:1 Poljak (59-11 m)
Osijek - Varteks 1:1 (0:1)
Strijelci: 0:1 Sačer (15), 1:1 Nikšić (67-11 m)
Slaven Belupo - Rijeka 1:1 (1:0)
Strijelci: 1:0 Poldrugač (33), 1:1 Križman (74)
Međimurje - Cibalia 0:2 (0:0)
Strijelci: 0:1 Lukačević (50), 0:2 Radotić (76)
Istra 1961 - Inter 2:0 (1:0)
Strijelac: 1:0 Šehić (21-11 m), 2:0 Šehić (64)