STANKO POKLEPOVIĆ:

'Neka Mamić zove tamburaše, Dinamo je ionako prvak'

29.04.2010 u 11:29

Bionic
Reading

Premda je novinarska konferencija Hajdukova trenera Stanka Poklepovića trebala biti posvećena subotnjem derbiju s Dinamom, strateg Splićana govorio je o svemu i svačemu, a najviše o ogledu Intera i Barcelone koji je gledao na televiziji

Stanku Poklepoviću zasmetale su ocjene da je ogled Barce i Intera bio vrhunski nogomet, u kojem cilj opravdava sredstva.

'Što ste vidjeli osim fantastičnog dekora, Barcelonu koja je sa 74 posto posjeda lopte uspjela stvoriti jednu šansu i dati jedan gol i Inter koji nije prešao centar ni s jedanaest ni s deset igrača. Kad je Mourinho stavio Eto'oa na lijevi bok svi su rekli da je to fantastičan potez, a kad sam ja Vukušića stavio na desni bok vama se dizala kosa na glavi', rekao je Poklepović, a onda se ipak osvrnuo na ono što slijedi.

'Čekaju nas dvije fantastične utakmice, zahtjevne i fizički i psihički, no sva sreća da smo dobro pripremljeni, jer je moj prethodnik u deset dana priprema u Španjolskoj uspio napraviti toliko plusova da ih svi moji minusi nisu uspjeli poništiti', kazao je s puno sarkazma strateg Hajduka.

Ogled protiv Dinama nosit će veliki naboj i Poklepović je pozvao na civiliziranu borbu, a nije mu zasmetalo ni što je Zdravko Mamić naručio tamburaše kako bi proslavio naslov prvaka.

'U subotu ili kasnije, sasvim je svejedno, Dinamo je ionako prvak pa neka se Mamić veseli', pomirljivo je rekao Poklepović, koji će jednim okom ipak gledati prema srijedi i uzvratu finala Kupa protiv Šibenika koji njegovoj momčadi donosi prvi trofej.

'O sastavu ne mogu govoriti, nastojat ćemo u Maksimiru krenuti u najjačem sastavu, no moramo razmišljati i o srijedi.'

Kad već ništa nije rekao o sastavu, pokušali su novinari od Poklepovića doznati taktiku, no on se samo našalio.

'Prošli put smo igrali 'piriju' (lijevak, op. a.), ovoga puta ćemo je prepoloviti na dva dijela', zaključio je Poklepović.

Na novinarski upit želi li ostati trener Hajduka i iduće sezone, Poklepović je odgovorio potvrdno.